Lletres

Recomanacions a cau d’orella

Text: Tina Vallès Il·lustracions: Christian Inaraja Editorial: La Galera Pàgines: 192 els pòstits del senyor nohisoc
Premi Folch i Torres. Tina Vallès (Barcelona, 1976) és filòloga de formació i escriptora, traductora i correctora de professió. Té una quinzena de títols, també per a lectors adults, amb què ha guanyat premis com l’Anagrama i el Rodoreda. En aquesta novel·la infantil ens parla de l’amistat –que es desenvolupa a través d’una comunicació basada en Post-It– que mantenen una nena, la Clàudia, i un nou veí a qui mai veu. Vallès, amb un estil imaginatiu i suggeridor, fa visibles l’estrès i la depressió provocats per l’excés de feina i també les dificultats del dia a dia dels treballadors autònoms. Tot vist amb ulls de nena.
Text: Juan Ramón Santos Il·lustracions: Paula Blumen Traducció: Raquel Solà Editorial: Edebé Pàgines: 184 El club de les quatre emes
Premi Edebé Infantil. Juan Ramón Santos (Plasència, 1975) és gestor cultural i autor d’una quinzena de títols entre novel·les, relats, poesia i llibres infantils. Madam Llamí té un costum molt lleig: jugar males passades als petits clients de la seva botiga de llaminadures, on gairebé cada dia va tota la canalla del poble. La Matilde, el Manuel i les dues Maries decideixen escarmentar-la i creen una associació secreta, el Club de les Quatre Emes. Mentre planegen la venjança, esbrinen que Madam Llamí té un problema familiar greu que els farà canviar de plans per mirar d’ajudar-la.
Autor: Pablo Gutiérrez Traducció: Martina Garcia Editorial: Edebé Pàgines: 240 La síndrome de Bergerac
Premi Edebé Juvenil. Pablo Gutiérrez (Huelva, 1978) és professor de literatura de secundària i batxillerat, font d’inspiració per a aquesta novel·la. Té publicades set obres de narrativa i una obra de teatre, com la que els protagonistes preparen, en concret la Velia, una adolescent força normal, una mica solitària i fan de Harry Potter. Però aquesta història té un altre protagonista: un nas. Un nas cèlebre, desproporcionat. El nas d’un heroi nascut a Bergerac i de nom Cyrano. Amb aquests elements, Gutiérrez debuta en la franja juvenil amb una comèdia heroica que reivindica el poder curatiu del teatre.
Autor: Rubèn Montañá Editorial: La Galera Pàgines: 300 Les esferes del temps
Premi Joaquim Ruyra. Rubèn Montañá (Badalona, 1983) és actor, escriptor i dramaturg. Ha publicat nou obres de literatura infantil i juvenil, amb premis com ara el Folch i Torres, el Barcanova, el Ciutat d’Olot... En aquest títol fa un homenatge a la ciència-ficció del segle XIX, amb espiritistes, orfes i estafadors. La primavera del 1888, a Barcelona, un ésser dotat de poders sobrehumans deixa víctimes per allà on passa, però els repetits atacs es mantenen en secret per no provocar un escàndol que pugui enterbolir la imatge de la ciutat, que està a punt d’inaugurar l’esperada Exposició Universal. Domènech, el jove protagonista, haurà de descobrir quin és el seu lloc al món.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor