Pantalla

En sèrie

GERMANS DE SANG

Han passat vint anys des que la cadena per cable HBO –que llavors encara no s’havia expandit mundialment– va estrenar als Estats Units Band of brothers, la millor sèrie sobre la Segona Guerra Mundial que s’ha fet fins ara. Va arribar aquí dos anys més tard, l’agost del 2003, quan la va emetre Telecinco com a Hermanos de sangre, en un horari, de matinada, que evidentment la va fer passar desapercebuda (aquell any els programes que triomfaven a la televisió eren Aquí hay tomate i ¿Dónde estás corazón?).

En dues dècades, però, aquesta minisèrie de deu episodis no ha perdut gens el seu interès ni es veu passada de moda. Val molt la pena recuperar-la, fins i tot per als qui no som amants de les històries bèl·liques. Hermanos de sangre va ser la continuació natural de la pel·lícula Salvem el soldat Ryan, amb la qual el director Steven Spielberg va arrasar en els Oscars del 1999. Ell i l’actor Tom Hanks –que també es va lluir en aquell film– van decidir allargar la seva col·laboració produint la sèrie, basada en el llibre del mateix títol de l’historiador Stephen Ambrose. En aquest cas van decidir comptar amb actors poc coneguts però que amb el temps acabarien sent també famosos. És el cas de Damian Lewis, que és el principal protagonista i que interpreta Richard Winters, un tinent que entrena una companyia de paracaigudistes que s’estan preparant per al dia D, el desembarcament de Normandia. El capità responsable de la companyia E –que tothom coneix com a companyia Easy– és un incompetent, i Winters aviat n’haurà d’assumir el comandament, portant els seus homes per diversos escenaris i moments clau del conflicte. Es tracta d’una sèrie coral, amb personatges que en alguns episodis són protagonistes i que en d’altres són secundaris, si bé Winters i el seu inseparable amic, el capità Lewis Nixon (Ron Livingston) són un el fil conductor entre batalla i batalla. Spielberg i Hanks no van escatimar mitjans, i en les escenes de guerra l’espectador té la sensació de ser allà mateix, passant la por, el fred, la desesperació i tots els mals que provoca qualsevol guerra. El fet que cada capítol se centri en un soldat concret fa que a través de la pantalla ens posem a la seva pell amb més facilitat. Per això la sèrie és tremendament colpidora, amb capítols tan emotius i durs com el del jove soldat que ha de fer de sanitari, intentant ajudar com pot els seus companys ferits i arriscant la vida per aconseguir subministraments mèdics.

Entre aquests soldats que lluiten a les ordres de Winters i que passen amb més o menys fortuna per la companyia Easy trobem uns jovenets Tom Hardy, Michael Fassbender, James McAvoy, Andrew Scott, Simon Pegg i Dominic Cooper, entre d’altres. El més impactant, però, és que la sèrie està basada en la història real de la companyia Easy i que també intercala comentaris trets d’entrevistes fetes als seus supervivents. Mostra el costat més fosc de la guerra, però també els lligams que es generen entre persones ordinàries que es troben en situacions extraordinàries. Una sèrie que s’ha convertit en un clàssic, que va tenir una segona part no tan reeixida, The Pacific, i que en tindrà una tercera, Masters of the Air, que Spielberg i Hanks ja estan preparant.

HERMANOS DE SANGRE (BAND OF BROTHERS) Plataforma: HBO Creador: Stephen Ambrose Protagonistes: Damian Lewis, Ron Livingston, Rick Gomez, Scott Grimes, Donnie Wahlberg, Michael Cudlitz, James Madio
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor