Pantalla

En sèrie

SOBREVIURE QUAN TOT S’ENSORRA

Vint-i-sis anys després de ser la Marianne de Sentit i sensibilitat, personatge que la va catapultar cap a la fama, Kate Winslet es torna a posar a la pell d’una Marianne, però en lloc de ser una jove enamoradissa a l’Anglaterra rural del segle XIX ara és una cínica policia en una petita ciutat de Pennsilvània, on tothom l’anomena Mare i on bàsicament es dedica a investigar furts i sobredosis. El títol de la sèrie d’HBO ja ho deixa ben clar: Mare of Easttown, la història de la dona i la seva vinculació amb la comunitat. Així, Easttown és converteix en l’escenari fictici d’una trama molt realista que navega entre el drama familiar i el thriller, i que va molt més enllà de la polèmica per l’aspecte físic de la protagonista i pel seu rebuig a retocar-lo o dissimular-lo.

Traumatitzada pel suïcidi del seu fill, la detectiu Mare Sheehan ha d’investigar la mort d’una mare soltera adolescent. El cadàver ha aparegut despullat i amb un tret a la cara prop d’un bosc on els joves de la zona solen muntar festes. Això passa just un any després de la desaparició d’una altra jove, en aquest cas una noia que es prostituïa per culpa de la seva addicció als opiacis. Per ajudar-la en el cas, el cap de policia assigna un company a Mare, un jove agent interpretat per Evans Peters, que no rebrà una benvinguda gaire efusiva.

En paral·lel a la investigació policial anirem coneixem la vida de Mare i de tot el seu entorn. A casa té un net de 4 anys, un recordatori vivent del fill que es va suïcidar; la seva pròpia mare, una anciana malhumorada aficionada als videojocs i a veure Manhattans, que és l’únic personatge que ofereix un toc d’humor enmig de tanta tragèdia, i una filla adolescent amb els seus propis problemes. Mentre el cas es va embolicant, i Mare ha d’aguantar estoicament les crítiques dels veïns per no ser capaç de resoldre’l, també ha de fer front a l’imminent casament del seu exmarit (que resulta que viu just a la casa del davant) i a la possibilitat que la mare biològica del seu net li tregui la custòdia, ara que ha sortit de rehabilitació. De fet, el tema de les drogues és recurrent en aquesta sèrie, un reflex del drama real que ha portat moltes famílies nord-americanes de classe mitjana a veure com els seus fills s’enganxaven als opiacis per culpa de tractaments mèdics negligents afavorits per les farmacèutiques. Un altre tema que apareix és, evidentment, el suïcidi juvenil, però també la maternitat adolescent, la violència intrafamiliar, el dol patològic, el bullying a l’escola o les falses expectatives que creem per a nosaltres o per als altres. I tots se’ns presenten de manera creïble, en un guió ple de paranys i girs que fan augmentar el suspens episodi rere episodi.

Mare of Easttown no és una sèrie especialment original –fa pensar una mica en les novel·les de Dennis Lehane i molt en la sèrie britànica Happy Valley–, però atrapa l’espectador oferint-li la informació justa i necessària en cada moment. I evidentment es beneficia de la gran interpretació de Kate Winslet, que sap donar al seu personatge un commovedor equilibri entre la fortalesa i la vulnerabilitat, la tristesa i l’obsessió, el coratge i la devastació per la mort del seu fill. Perquè tal com diu en un dels capítols, quan parla sobre com es pot arribar a superar el dol, “passat un temps, aprens a viure amb allò inacceptable”.

MARE OF EASTTOWN Plataforma: HBO Creador: Brad Ingelsby Actors: Kate Winslet, Jean Smart, Guy Pearce, Julianne Nicholson, Angourie Rice, David Denman, Evan Peters
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor