Pantalla

En sèrie

VENJANÇA SAGNANT

La primera escena de Gangs of London ja deixa ben clar que aquesta no és una sèrie apta per a tothom. Dalt d’un gratacels en construcció, un home penja cap per avall sobre el buit. La corda que li lliga els peus, la sosté un jove de mirada blava i impenetrable que li exigeix informació sobre un assassinat. Com que no està satisfet amb les respostes, el jove ruixa l’aterrida víctima amb gasolina i li cala foc. Després es queda mirant la seva agonia i escoltant els seus crits fins que la corda es desfà i el cos cremat esclata sobre l’asfalt. Una escena brutal –en consonància amb la resta de la sèrie– que mostra fins on és capaç d’arribar el protagonista en la seva recerca de venjança. El jove es diu Sean Wallace i està interpretat per Joe Cole, l’actor que feia de germà petit a Peaky Blinders. De fet, hi ha qui ha comparat les dues sèries dient que Gangs of London és una mena d’actualització moderna, amb més sang i escenes d’acció. Però més enllà d’actors que coincideixen i de ser la història d’una família criminal, poques coses més tenen en comú. Excepte la seva qualitat, a tots els nivells. Sean Wallace, dèiem, és el principal protagonista d’una història per on desfilen totes les màfies londinenques. És el fill i hereu de Finn Wallace, un dels principals gàngsters de la ciutat, que s’ha dedicat a blanquejar part de la seva tèrbola fortuna construint gratacels.

Quan Finn és assassinat en un barri pobre i sense que ningú n’entengui els motius, Sean decideix tancar totes les rutes de contraban fins que no aparegui el culpable. Això, evidentment, perjudica els interessos de la resta del crim organitzat de la ciutat. Des de traficants de drogues kurds que han d’enviar diners per a les seves milícies fins a albanesos que es dediquen a l’extorsió, mafiosos turcs amb aspiracions polítiques, sàdics nigerians disposats a matar a ganivetades tothom que els faci perdre diners, o grups gitanos que trafiquen amb armes. Les accions i represàlies que du a terme Sean afecten també la seva mare –que descobrirà que el seu marit amagava uns quants secrets– i el seu germà Billy, un noi addicte a les drogues que no és tan inútil com sembla. En les decisions que prenen els Wallace, hi juguen un paper important els membres de la família Dumani: el pare, Ed, íntim amic de Finn, i el fill Àlex, el veritable cervell econòmic i responsable dels negocis legals que permeten blanquejar diners bruts. L’explosió de violència que segueix la mort de Finn va en paral·lel a l’ascens en l’organització criminal d’un exmilitar que encadena dos anys fent feines de poca volada. Es tracta d’Elliot, un home ambiciós –interpretat per Sope Dirisu– que té un gran interès a anar-se apropant a la família Wallace i que protagonitza algunes de les escenes d’acció més espectaculars i ben planificades de la sèrie. Enmig d’intrigues i traïcions, Elliot s’acabarà convertint en la mà dreta de Sean, cada cop més desfermat en el seu afany de revenja i fent front a misteriosos personatges de les altes esferes de poder polític. La sèrie, que es va estrenar fa un any al canal britànic de pagament Sky Atlantic, va aconseguir un públic de més de dos milions de persones en el seu primer episodi. L’èxit posterior en diverses plataformes n’ha garantit una segona temporada.

GANGS OF LONDON Plataforma: Amazon, Rakuten TV, Starzplay Creadors: Gareth Evans, Matt Flannery Protagonistes: Joe Cole, Sope Dirisu, Lucian Msamati, Michelle Fairley, Mark Lewis Jones
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor