Pantalla

Nou sèries internacionals, al vuitè ‘Serializados Fest’

La 8a edició del Festival Internacional de Sèries, que se celebrarà presencialment del 19 al 24 d’octubre a Barcelona i del 27 al 30 d’octubre a Madrid (i els dotze dies seguits a Filmin en format online) ha anunciat les seves primeres estrenes, entre les que hi ha nou sèries internacionals d’estrena i dos documentals exclusius. El Serielizados Fest Barcelona concentrarà la major part de les seves activitats al CCCB (Centro de Cultura Contemporànea de Barcelona), CASA SEAT i Sala Phenomena.

Una de les propostes és Euphoria. Però no la de Zendaya, sinó la sèrie israeliana original de 2012 que HBO va adaptar i molts pocs han vist. I una altra sèrie israeliana, Nafas (2021), tindrà la seva estrena a Espanya després de la seva primícia al canal HOT el passat mes de març.

Tu Préfères (Would you rather, el seu títol internacional), minisèrie francesa de la cadena ARTE, aterrarà al Fest després d’haver passat per Sundance 2021. I també el drama australià The End (2020), de la coguionista de Nine Perfect Strangers, Samantha Strauss, estrenada el 2020 per Sky Atlantic. I la guanyadora de l’Emmy Internacional 2020, #martyisdead, es podrà veure per fi al nostre país.

Poderosa i desacomplejada, així és la comèdia The Unusual Suspects, un gran atracament a les convencions classistes dels barris ’pijos’ de Sídney (i de tantes altres ciutats “desenvolupades”). En aquesta sèrie, que al·ludeix clarament a la pel·lícula de 1995 Sospitosos habituals i s’inspira en Dones desesperades, una famosa caçadora de tendències en hores baixes i la seva mainadera filipina formaran un clan femení inesperat.

Com és habitual al festival, no pot faltar la quota nòrdica. Dues noves sèries islandeses arriben al Fest. La primera, Blackport (2021), que va guanyar el pitching del CoPro Sèries de la Berlinale 2018, narra la història real de la corrupció a la industria pesquera islandesa dels anys 80, la màfia del bacallà. Blackport es veurà en primícia a Espanya de la mà de Serielizados Fest just després de la seva estrena mundial en Séries Mania, i abans de la seva arribada a la televisió islandesa. La segona, Journey (2020), protagonitzada per dos mites nòrdics, Ólafur Darri Ólafsson (Atrapados, The Minister) i Víkingur Kristjánsson (Atrapados i The Valhalla Murders), és una sèrie dramàtica en la qual dos homes de mitjana edat, que han perdut el rumb de les seves vides, aborden els seus sentiments més íntims en un viatge per carretera a través de la natura sorprenentment diversa i mística dels Westfjords islandesos.

I, finalment, una delícia noruega. Pørni (2021), abreviatura de Pernilla, dóna nom a una superheroïna sense capa, interpretada per Henriette Steenstrup (Ragnarok, Lilyhammer), qui també ha escrit la sèrie. Aquesta dona treballa per al servei de protecció infantil i està al càrrec de dues filles adolescents que estranyen al seu pare absent.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor