Lletres

La Setmana premiarà Biel Mesquida i Xavier Graset

L’escriptor i agitador cultural rebrà el premi a la Trajectòria, pel seu ‘compromís vital amb la llengua i la cultura catalana’, mentre que el periodista Xavier Graset s’endurà el primer premi Difusió per la seva tasca en favor de les lletres al programa ‘Mes 324’. La Setmana del Llibre en Català tindrà lloc del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona.

La primera edició del premi Difusió, que ha impulsat la comissió organitzadora de Setmana del Llibre en Català per reconèixer a una personalitat que contribueixi al foment i projecció de l’edició en català, serà per al periodista Xavier Graset, per la seva aposta per les lletres al capdavant del programa Mes 324. Així ho van anunciar aquest dijous els organitzadors de la Setmana, que aquest any tornarà a tenir com a escenari el Moll de la Fusta de Barcelona, del 10 al 19 de setembre. Pel que fa al premi a la Trajectòria, que arriba a la 25a edició, serà per a l’escriptor, poeta i activista cultural Biel Mesquida, “pel seu compromís vital amb la llengua i la cultura catalana, per la seva trajectòria consolidada com a narrador, com a poeta i com activista i agitador cultura”, segons el president de la Setmana, Joan Carles Girbés. “He dedicat gran part de la meva vida a les lletres catalanes, i ara veig que les lletres catalanes m’estimen”, va dir Mesquida després de fer-se públic el seu nom com a mereixedor d’aquest guardó.

Les previsions sobre l’edició d’aquest any de la Setmana del Llibre en Català són més que bones. Girbés va confirmar que “serà la Setmana més gran que s’hagi fet mai”, amb més expositors (227, repartits en 69 mòduls), un major nombre de novetats literàries que es presentaran a l’entorn de la Setmana (270 novetats editorials, títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat), i unes 250 activitats.

El president d’Editors.cat, Joan Sala, que també havia estat president de la Setmana, va anunciar que al setembre faran públic el balanç sobre l’edició i venda de llibres en català del darrer any, però va avançar una dada: un de cada tres llibres que es venen a Catalunya és en català, segons dades del primer semestre del 2021. O sigui, que la venda de llibres en català en aquest període ha arribat al 37,5% del total. Aquesta xifra millora els registres anteriors, quan per cada quatre llibres venuts, només un era en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor