Arts visuals

La convivència entre espècies i la vida a les ciutats, al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) no tanca per vacances i durant tot el mes d’agost mantindrà múltiples activitats programades, principalment, al voltant de dos temes clau en el present: la convivència entre espècies i la vida a les grans ciutats.

A través de la ciència i l’art contemporani, l’exposició “Ciència Fricció. Vida entre espècies companyes” qüestiona la superioritat de l’espècie humana sobre la resta d’espècies del Planeta i defensa la convivència en xarxa amb el conjunt de la natura, mentre que la instal·lació performativa “Urban Nature” tracta la convivència i els contrastos de la vida a les grans ciutats a través de la immersió, en primera persona, en les històries reals de set personatges.

Pel que fa als audiovisuals, l’Arxiu Xcèntric s’ocupa del tema urbà amb “Visions de Barcelona”, un programa protagonitzat per la ciutat comtal; a «Camille & Ulysse» la cineasta Diana Toucedo uneix les veus de les filòsofes Vinciane Despret i Donna Haraway que relaten les seves faules sobre les primeres generacions de comunitats d’humans i no humans, i la “Pantalla Interior” d’aquest mes d’agost estarà dedicada a la cineasta Stacey Steers, coneguda per les seves pel·lícules d’animació laborioses compostes per milers de figures de paper fetes a mà. Per últim, els més petits podran aprendre gaudint al taller de creació i animació “Bioscopi. Criatures imaginàries” i a les visites guiades en família i jocs de pistes dins l’exposició “Ciència fricció”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor