Pantalla

En sèrie

L’HUMOR MÉS ESMOLAT

El 2015, la pel·lícula de baix pressupost What we do in the shadows va convertir-se en un film de culte –després de ser una de les més piratejades de l’any– i va consolidar la carrera dels seus creadors i protagonistes, els artistes neozelandesos Jemaine Clement i Taika Waititi. El film estava rodat com un fals documental en què un equip de periodistes –protegits amb crucifixos– seguia la vida quotidiana de quatre vampirs establerts a la ciutat de Wellington, deixant constància de tots els seus maldecaps per adaptar-se a la vida moderna.

Amb escenes hilarants, com quan un informàtic ensenya als vampirs com funciona YouTube perquè puguin veure com surt el sol en un vídeo, la pel·lícula va rebre molt bones crítiques i els qualificatius d’intel·ligent, fresca i original. Amb tantes lloances, és lògic que el seu trasllat a la televisió en forma de sèrie s’hagi fet mantenint els seus trets principals. En aquesta ocasió, el fals documental segueix un grup de vampirs instal·lats en una antiga mansió de Staten Island, el districte menys glamurós de la ciutat de Nova York.

El líder –sovint qüestionat pels companys– és Nandor, un antic guerrer de l’Imperi otomà que en la seva època com a humà va fer vessar rius de sang, i que ara té la mania de convocar reunions vampíriques amb qualsevol objectiu estúpid només per poder manar. El seu fidel servent és Guillermo, un humà que s’encarrega de les necessitats bàsiques dels vampirs: proporcionar-los víctimes de les quals alimentar-se i procurar que no els toqui mai la llum del sol. Guillermo és un fan del personatge d’Antonio Banderas a Entrevista amb el vampir, perquè, segons diu, és el primer personatge vampíric hispà normalitzat. Confia amb totes les seves forces que algun dia el seu amo el convertirà i podrà gaudir de la vida eterna.

Els altres vampirs de la casa són Laszlo, un antic membre de la noblesa anglesa, ara obsessionat amb el sexe, que es dedica a fer escultures de vulves amb les plantes del jardí. Està casat amb Nadja, una vampiressa original de Romania que el va convertir en una nit de luxúria. Nadja troba a faltar la seva vida humana i sobretot l’amor d’un antic cavaller amb qui va viure una aventura abans que morís decapitat. Finalment, a la casa també hi viu Colin Robinson, un tipus d’aparença vulgar que en realitat és el vampir més poderós de tots, ja que no xucla sang, sinó energia, a còpia d’irritar i cansar les seves víctimes amb discursos avorrits i insuportables. Colin és l’únic que té una feina normal, i a l’oficina on treballa té via lliure per alimentar-se donant la tabarra als companys.

La vida aparentment monòtona de tots ells es veurà sacsejada, però, quan rebin des d’Europa un sarcòfag on viatja un poderós vampir, Baron Afanas, que els retreu que en els 200 anys que fa que estan instal·lats als Estats Units no hagin estat capaços de sotmetre la raça humana, ni tan sols els veïns de Staten Island. La sèrie té dues temporades plenes de situacions absurdes i delirants i la cadena FX, que l’emet als Estats Units, ja ha anunciat que la renova per a una tercera.

WHAT WE DO IN THE SHADOWS Plataforma: HBO Creadors: Jemaine Clement, Taika Waititi Protagonistes: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillén, Mark Proksch
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor