Lletres

L’animalada de l’estiu

L’estiu convida a fer l’animal, en el bon sentit d’obeir –quan s’està de vacances– la crida dels instints més bàsics: dormir i menjar quan ve de gust, atipar-nos del que més ens agrada, arriscar-nos fent determinades activitats o practicant determinats esports... Quan el cansament ens venç, el millor és mandrejar molt. Un bon moment, doncs, per llegir. I per dibuixar, per exemple, animals.

La reconeguda il·lustradora britànica Marion Deuchars, amb un estil d’una potent càrrega expressiva, és una especialista a fer àlbums per estimular la creació artística. A Coco Books han publicat llibres –gairebé se’ls podria anomenar manuals o tutorials lúdics de com dibuixar i pintar– com ara Art, crea colors; Dibuixa, pinta i estampa com els grans artistes; Art Play – Dibuix, color, pintura i més…; Art, crea el teu llibre i ara presenta Art, crea animals, motiu pel qual entra en una secció que avui dediquem als llibres relacionats amb els animals, una de la mitja dotzena de temàtiques clàssiques de la literatura infantil.

Les tècniques que Deuchars ensenya a utilitzar en aquest títol van de la pintura al collage, passant pel dibuix i la impressió. Així, es pot pintar amb les empremtes dels dits i també fent servir els dits de pinzell, es pot bufar pintura per aconseguir un efecte d’esquitx, es poden continuar dibuixos que l’autora deixa a mig fer, es pot fer papiroflèxia, es pot utilitzar pintura, ceres, llapis de colors, retoladors... I tot, tot, tot perquè el resultat final sigui la imatge –encara que depenent de la destresa només quedi aproximada– d’un animal: llebrers, girafes, coales, tigres, ocells, abelles, peixos, conills, cocodrils...

Art, crea animals Autora: Marion Deuchars Editorial: Coco Books Pàgines: 80 Preu: 13,30
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor