Pantalla

Taller amb joves del Raval a la Filmoteca

Avui comença el taller d’experimentació cinematogràfica ‘Vivim el barri’ de la Filmoteca, que fins al 10 de setembre aplegarà un grup de 15 joves del barri del Raval de Barcelona que participaran en aquesta iniciativa organitzada per la Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval, i dinamitzada per la Cooperativa la Selva El dia 13 de setembre es farà la presentació dels tres curtmetratges resultants del taller a la Sala Chomón de la Filmoteca, en presència dels i les joves creadores, les entitats col·laboradores, amistats i familiars

Els objectius d’aquesta activitat, que coordinen els serveis educatius de la Filmoteca són fer accessible la formació al voltant del cinema, un espai que tradicionalment requereix de mitjans professionals d’alt cost i d’una alta especialització tècnica, així com incidir en el pensament crític, la sensibilització i la presa de consciència sobre assumptes urgents com el feminisme, l’ecologia, l’antiracisme i l’antifeixisme a través de l’experimentació cinematogràfica. També vol apropar i expandir allò que fa la Filmoteca de Catalunya en el seu vessant educatiu i cinematogràfic. És clau impulsar un espai de creació amb persones joves del barri del Raval i donar cabuda als seus interessos artístics i creatius a través de la coneixença d’altres joves i de professionals del món del cinema.

Els set dies del taller els nois i noies participants, dividits en grups de cinc, viuran el procés de creació d’un curtmetratge documental, amb la visita i l’acompanyament de tres cineastes: Júlia de la Paz, Directora i guionista i autora de la pel·lícula Ama, basada en el seu curt del mateix títol; Damián Sainz, Professor de l’Escola de Cinema de Cuba i realitzador de cinema; i Antoni Trullén, Muntador i realitzador, i Director de la pel·lícula Carmona tiene una Fuente.

El curs es realitzarà entre el Centre d’Arts Santa Mònica i la Filmoteca de Catalunya i comptarà amb la participació de diverses entitats, instituts públics i col·lectius del barri com Tot Raval i el Museu Marítim de Barcelona. Els joves treballaran tots els processos de l’elaboració d’una pel·lícula: guió, localitzacions, rodatge, muntatge, banda sonora... El resultat de l’activitat seran tres curtmetratges que es podran veure el dia 13 de setembre a la Sala Chomón de la Filmoteca, en presència dels i les joves creadores, les entitats col·laboradores, amistats i familiars.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor