Pantalla

Serielizados Fest 2021 presenta 35 sèries i documentals

La 8ª edició del Serielizados Fest torna a dur a Espanya les millors produccions que han triomfat en televisions i festivals de tot el món. Sèries d’Islàndia, Regne Unit, Noruega, Croàcia, Estats Units, Japó, Itàlia… En total s’estrenaran 35 sèries i documentals inèdits a través de Filmin. La majoria d’elles sense distribució al nostre país i que els espectadors del festival podran gaudir en primícia. Com ja va passar en l’anterior edició, el Serielizados Fest emetrà, del 19 al 30 d’octubre i a través de la plataforma Filmin, les principals estrenes de l’any. D’aquesta forma, els usuaris podran gaudir online de: Secció Oficial, Panorama, Short Form, Documentals i el Showcase de Pilots.

La guanyadora del Series Mania, Blackport (Islàndia, 2021), serà un dels plats forts d’aquesta edició. La història ens situa en un petit poble de pescadors el 1984, l’inici d’un període difícil per a la indústria pesquera d’Islàndia, plena de cobdícia i corrupció. La sèrie retrata tant la transició que travessava el sector com el canvi de la societat local, juntament amb els canvis graduals dels personatges en cerca de poder i riquesa. També premiada en el certamen francès, amb el guardó a la millor sèrie de Panorama Internacional, arriba The Last Socialist Artefact (Croàcia, Sèrbia, 2021). Dos empresaris de Zagreb arriben a un poble perdut als Balcans, marcat per la caiguda del comunisme, per provar de reactivar la pobre economia (i vida) local. Des de les antípodes arribarà The End (Austràlia, 2020) creada per Samantha Strauss (Nine Perfect Strangers), un drama que retrata tres generacions d’una família que intenta descobrir com morir amb dignitat i fer que la vida valgui la pena.

El thriller nòrdic estarà també molt present en aquesta edició. Magnus Martens signa Furia (Noruega, 2021), un thriller tens ambientat en la zona rural de l’oest de Noruega, on dos policies han de seguir la pista d’una cèl·lula terrorista d’extrema dreta. Del mateix país arribarà Pørni (Noruega, 2021), una dramèdia creada per Henriette Steenstrup. Pørni és una dona que posa sempre la resta de persones per davant, i que a vegades no pren les millors decisions per a si mateixa. Malgrat això, fa tot el que pot per ser feliç. Des de les Illes Britàniques competirà una comèdia musical anàrquica i irreverent. We Are Lady Parts (2021) segueix una banda de punk londinenca formada per un grup d’adolescents musulmanes, anomenada ‘Lady Parts’, que té la missió de trobar una guitarrista principal i potser, només potser, aconseguir un bolo en condicions.

Amb The Spectacular (Països Baixos, 2021) viatgem fins el 1988, un dels anys més sanguinaris de l’IRA, la lluita del qual es va traslladar més enllà del Regne Unit. The Spectacular ens situa concretament als Països Baixos, durant la investigació d’una policia antiterrorista amb puny de ferro. Aquestes set sèries optaran al Premi del Jurat, format pel director d’intimitat Enric Ortuño (‘Los Bridgerton’, ‘Domina’), la directora israeliana Daphna Levin (‘Euphoria’, ‘En Terapia’), el guionista i actor suec Schiaffino Musarra, guanyador del Premi del Jurat 2020 amb ‘We Got This’ (‘Una Conspiración Sueca’), i l’actriu catalana Elisabet Casanovas (‘Merlí’, ‘Drama’, ‘Doctor Portuondo’, ‘Chavalas’).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor