Articles

Imatge i text de qualitat per a joves

Avui els cinc títols no són àlbums il·lustrats, són novel·les, per tant predomina el text i estan pensades per a lectors una mica experimentats. Això no treu que vagin acompanyades d’unes il·lustracions molt acurades. Com altres vegades, qualsevol de les cinc podria ocupar aquest espai destacat, però hi posem Pantera per l’originalitat del plantejament del text de Coia Valls, en què combina novel·la detectivesca amb el mite de la dona pantera, amanit amb aventures i un procés d’iniciació personal. I per les il·lustracions de Pep Boatella, molt estètiques.

Poc després de perdre els pares en un accident de cotxe, l’Enma Ambrose rep la visita de l’inspector Vázquez. Segons el policia, la mort dels pares ha estat un assassinat. Una carta procedent de Mali sembla que li ha de confirmar aquesta sospita, i l’Enma viatja al Sahel amb l’esperança de descobrir la veritat i, potser, de desvelar el misteri de la seva naturalesa. Perquè l’Enma té un secret: algunes nits desapareix i, quan es desperta, no sap què ha fet ni on ha estat. “L’Enma sap que la nit no és un bon auguri. Quan el sol es pon, té una lluita contradictòria amb la seva naturalesa canviant”, hi llegim.

Actriu i dramaturga, Coia Valls (Reus, 1960) va debutar en novel·la el 2010 i, des de llavors, ha anat publicat de manera constant, sobretot títols de gènere històric. Aquesta és la primera incursió en la franja juvenil –n’havia escrit d’infantils–, si bé, com se sol dir, també és un text atractiu per al públic adult. Per la seva banda, Pep Boatella (Barcelona, 1983) és un il·lustrador i dissenyador gràfic amb una trajectòria llarga i consolidada i un estil molt elegant.

Pantera Text: Coia Valls Il·lustració: Pep Boatella Editorial: Animallibres Pàgines: 328 Preu: 14,95
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor