Música

Revolta del somriure

Despertar emocions és un dels objectius del concert en favor del Debat Constituent que Lluís Llach, acompanyat d’artistes com Natxo Tarrés, Joan Dausà i Montse Castellà, oferiran al Palau Sant Jordi

EMOCIONS
“El concert vol despertar emocions. Cobrarà força la idea de la revolta del somriure i el bon humor per fer front a la realitat”

Serà la banda sonora del Debat Constituent. El concert que el 18 de desembre oferirà Lluís Llach al Palau Sant Jordi de Barcelona, acompanyat d’altres artistes, serà més que un concert. Està pensat com tot un espectacle que tindrà com a fil argumental els temes que apareixen en el qüestionari del Debat Constituent, format per 144 preguntes sobre el model organitzatiu de Catalunya, l’economia del país o la base normativa que hi ha de regir, i que han de ser el punt de partida de l’articulat d’una possible futura constitució.

Lluís Llach serà en tot moment a dalt de l’escenari, acompanyat de Joan Dausà, Els Catarres, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, el mag Lari i Marta Carrasco. La direcció musical és de Carles Cases i l’escènica, de Lluís Danés.

El plantejament, segons expliquen els organitzadors, és el d’un concert “que vol despertar emocions, amb moltes complicitats i en el qual cobri força la idea de la revolta del somriure i el bon humor per fer front a la realitat”. No s’ha fet públic el repertori, però la previsió és que s’hi interpretin una vintena de cançons: divuit de Lluís Llach, i dues d’altres autors. I anuncien que Llach cantarà cançons que fa molts anys (i parlen de força dècades) que no canta en directe.

Pel que fa a l’escenografia, Lluís Danés –que ha estat comissari de l’exposició Lluís Llach. Com un arbre nu, que es va poder veure a l’Arts Santa Mònica fins a finals de setembre– l’ha plantejada com un concert molt íntim, de comunió de tots els que hi participen (que estaran junts a l’escenari la major part del temps) i també amb el públic. Per això l’escenari estarà disposat de manera que entri dins de l’espai del públic.

Debat Constituent va posar a la venda el 19 de novembre les 16.000 entrades disponibles –en una primera fase restringida als registrats o que es registrin a la plataforma, però que en aquests moments ja és oberta al públic general–, per a un concert que vol difondre aquesta iniciativa i donar força a l’actual fase participativa. També hi haurà una fila zero.

Fa gairebé quinze anys que Llach, que ha estat vinculat al Debat Constituent des del seu inici, s’ha retirat dels escenaris, i durant aquest temps només havia participat de manera puntual en algun concert. Ara assegura que aquest retorn tindrà, també, el caràcter d’esdeveniment únic i puntual.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor