Pantalla

En sèrie

LES SENYORES DE LES MOSQUES

El 1972, un equip uruguaià de rugbi que viatjava en avió cap a Xile es va estavellar a les muntanyes dels Andes i els joves supervivents van passar un calvari fins que van ser rescatats. Aquesta història real, que va ser portada a les pantalles de cinema el 1993 amb el film Viuen, ha servit d’inspiració per a la nova sèrie de Movistar Yellowjackets. Però si a Viuen tots sabem què va passar amb els joves accidentats, en aquesta història de ficció es va mantenint, durant deu capítols, el misteri sobre el que realment va succeir després de l’accident que dona inici a la trama.

La sèrie es desenvolupa en dos arcs temporals, amb els mateixos personatges en edats diferents (sense arribar al nivell de Dark). D’una banda, tenim l’equip de noies futbolistes d’un institut de New Jersey que, amb les seves pròpies dinàmiques de gelosia i competitivitat, es preparen per jugar uns campionats estatals a Seattle. Això passa el 1996 i tenen la desgràcia que l’avió que les porta s’estavella en una zona boscosa i remota del Canadà, on els supervivents (entre els quals hi ha dos fills d’un dels entrenadors i un ajudant) s’hauran d’organitzar per intentar sobreviure. L’accident de l’avió es produeix a l’estiu, però amb salts temporals veiem que, arribat l’hivern, les protagonistes han canviat completament i comença a planar sobre la sèrie el fantasma del canibalisme.

L’altre arc temporal és l’actualitat, on se’ns presenten ja d’adultes quatre de les noies supervivents d’aquella catàstrofe. Són quatre dones completament diferents, que sempre s’han negat a parlar obertament sobre el que va passar durant els dinou mesos que van estar desaparegues. D’una banda, hi ha Shauna (Melanie Lynskey), una mestressa de casa insatisfeta que amaga un costat molt fosc. Després que una periodista la tempti amb diners a canvi d’explicar la seva història, Shauna s’acabarà posant en contacte amb les altres tres supervivents: Taissa, Natalie i Misty. Taissa (Tawny Cypress) és una ambiciosa política que es vol presentar al senat i que veu amb por com la seva carrera, i també l’estabilitat de la seva família, corren perill pel misteri que envolta tot allò relacionat amb l’accident. Natalie (Juliette Lewis) és el personatge rebel, que ja tenia una vida molt dura quan era jove, abans de la tragèdia, i que d’adulta ha passat diverses vegades per rehabilitació. Finalment hi ha la freda, calculadora i esgarrifosa Misty (Christina Ricci), l’última baula de l’equip de futbol. Ella era la responsable de controlar el material esportiu, una jove obsessiva i rara que arran de l’accident adquireix més pes en l’equip pels seus coneixements en primers auxilis. La Misty adulta treballa com a infermera en un geriàtric i s’alegra de manera molt sinistra quan les circumstàncies la tornen a posar en contacte amb les seves companyes. Així, entre drama emocional i horror de supervivència, s’anirà descobrint en part què va passar realment als boscos del Canadà. Però no del tot, perquè hi haurà segona temporada. Si la història de Viuen la podem considerar com el punt de partida, sembla que el final apunta cap al clàssic El senyor de les mosques, de William Golding.

YELLOWJACKETS Plataforma: Movistar Creadors: Ashley Lyle, Bart Nickerson Protagonistes: Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Ava Allan, Matthew Bilodeau, Jasmin Savoy Brown, Tonya Cornelisse, Tawny Cypress, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Sammi Hanratty, Jeff Holman, Jacob Houston
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor