Pantalla

Videojocs .

El terror que arriba des de Galícia

El gènere de terror ha donat grans obres al cinema, la televisió, el còmic i la literatura. Per descomptat, els videojocs també han estat el lloc perfecte per explorar els racons més foscos de l’ànima. Títols i sagues com Alone in the dark, Resident evil, Silent Hill, F.E.A.R., Forbidden siren, The devil within, Until dawn o Alan Wake són només una petita mostra dels centenars de grans títols que han aterrat a les diferents plataformes. No ens enganyem, Tape: unveil the memories no està a l’altura d’aquests títols ja clàssics, però recomanaria donar una oportunitat a aquest primer títol de l’estudi madrileny Black Chili Goat. La història presenta una aventura de terror en primera persona, ambientada a la Galícia dels anys noranta. Coneixerem Iria, la filla d’Anxo Vega, un famós cineasta de terror que ha desaparegut misteriosament i la vida del qual es trastoca quan rep un missatge que el porta a sumir-se en els seus records. Tot això acompanyat d’una misteriosa càmera de vídeo capaç de rebobinar, avançar o fer aturar el temps per interactuar amb els objectes i descobrir els secrets del poble fictici d’Antumbria. A nosaltres ens tocarà acompanyar Iria per descobrir el misteri de la desaparició del seu pare. Gràcies a la càmera, un objecte imprescindible per avançar en l’aventura, podrem rebobinar o accelerar el moviment d’allò que estiguem apuntant. D’aquesta manera accedirem a noves zones, resoldrem determinats trencaclosques, mourem objectes i farem girar tot l’escenari per poder avançar.

Editorial: Planeta Cómic Pàgines: 136 Preu: 16,95 euros HORIZON ZERO DAWN Núm. 1
En aquesta història, que té lloc després del primer joc d’Horizon zero dawn, Aloy ha desaparegut i la caçadora Talanah ha d’acceptar una nova missió. Pel camí, Talanah coneixerà tant nous aliats com nous enemics.
Editorial: Panini Cómics Pàgines: 32 Preu: 4,20 euros FORTNITE X MARVEL: CONFLICTO CERO 1
Aquest crossover de cinc entregues està protagonitzat per alguns dels herois més famosos de Marvel, inclosos Spiderman, Lobezno i Iron Man. Cada número conté un codi per bescanviar per un objecte al videojoc Fortnite.
TAPE: UNVEIL THE MEMORIES Distribuïdora: PlayStation, Steam Gènere: terror psicològic Plataformes: PC, PlayStation 4 Edat: +16
Editorial: Dolmen Editorial Pàgines: 144 Preu: 20 euros CREACIONES ÈPICAS EN MINECRAFT
Recull d’algunes de les construccions més impressionants que s’han creat a Minecraft. Astronaus, ciutats, castells i les fantasies més increïbles que mai hagis vist. La lectura perfecta per a qualsevol jugador, ple de consells sobre com crear el teu propi món.
Editorial: Dolmen Editorial Pàgines: 592 Preu: 24,95 euros la historia definitiva de los videojuegos
A mesura que els videojocs han anat evolucionant, només han sobreviscut les empreses més fortes. Aquesta és l’història de la irrupció dels videojocs en el segle XXI i la guerra pel control de la indústria.

Un homenatge a la història del cinema

TOMÀS PARDO

Un joc amb moltes referències cinematogràfiques a produccions com El resplandor, La llavor del diable o Twin Peaks, i que té més de misteri i terror psicològic que de sang i fetge. I és que tal com diu Jose Massa, un dels dissenyadors de la narració del videojoc, “es tracta d’un homenatge a pel·lícules i sèries que ens han inspirat per recrear el context del pare d’Iria i la seva tasca com a cineasta de terror, que serà clau per entendre la història”: “Esperem que els jugadors gaudeixin tant com nosaltres hem gaudit fent aquest joc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor