Pantalla

En sèrie

WESTERN ATÍPIC

El gènere western té alguns elements que ens porten a llocs comuns: els paisatges, els ranxos, els barrets, les barelles entre mascles, les dones abnegades, els rodejos, els personatges esquerps com la natura, els conflictes familiars, els indis... Tot això ho trobem a Outer range, una de les últims estrenes d’Amazon Prime, que ha estat acollida de manera irregular pel públic, però que ha rebut bones crítiques. La sèrie ens porta a un ranxo de Wyoming propietat de la família Abbott. El pare és en Royal –interpretat per Josh Broslin–, líder indiscutible de la família (i de la sèrie). La Cecília és la seva dona, treballadora i molt religiosa, i en Perry i en Rhett, els dos fills que l’ajuden amb l’explotació. Amb ells també viu la filla d’en Perry, Amy, de 9 anys, una nena espavilada i que sembla que ha superat l’estranya desaparició, temps enrere, de la seva mare.

Els Abbott tenen alguns problemes per tirar endavant la seva petita explotació i estan directament enfrontats amb la rica família Tillerson, un clan amb complicades relacions entre ells. El pare Tillerson està malalt però continua dirigint els seus afers amb fermesa, mentre que els seus tres fills estan acostumats a sortir-se amb la seva. Grans terratinents i amb molta influència judicial i política, mantenen amb els Abott una típica disputa de termes. Volen, tant sí com no, i gràcies a un buit legal, apropiar-se d’unes terres que sempre han estat de la família d’en Royal.

El conflicte s’intensifica quan es produeix una baralla entre els fills respectius a la sortida d’un bar, que acaba amb conseqüències nefastes: una mort inesperada. La xèrif del poble –una índia nadiua obertament lesbiana que ha de fer front als prejudicis de la comunitat– comença a investigar el cas. Mentrestant, apareix al ranxo dels Abbott una sorprenent i complicada jove, Autumm (Imogen Pott), que tot i ser una nouvinguda sembla que connecta ràpidament amb el paisatge i la gent de la zona, especialment amb els membres de la família Abbott. Ara bé, una trama que podria haver intentat aprofitar el gran èxit que ha tingut Yellowstone (el western modern protagonitzat per Kevin Costner), fa un gir important quan, ja en el primer capítol, introdueix un factor sobrenatural, un estrany forat a terra, just als terrenys dels Abbott que tant desitgen els Tillerson. Aquest forat i el que significa va prenent importància a mesura que la trama avança. En un primer moment, pot resultar desconcertant, ja que inevitablement porta l’espectador a recordar fenòmens televisius com Lost o l’alemanya Dark.

S’ha de dir, però, que a mesura que les incògnites sobre el misteriós forat a terra van guanyant importància, sense estirabots i de manera lenta i ben integrada en la trama, anem entenent molt millor el caràcter dels protagonistes i anem descobrint les seves singularitats. Tot i els risc de decebre els amats del western més tradicional, o els seguidors més estrictes d’històries de ciència-ficció, el cert és que Outer ranger no rellisca en aquesta aposta arriscada del mestissatge de gèneres. La sèrie té, de moment, una temporada de vuit episodis, amb un final tan sorprenent com obert, que fa pensar que ja deu estar emparaulada –encara que no anunciada– la segona.

OUTER RANGE
Plataforma: Amazon Prime Video
Creador:
Brian Watkins
Protagonistes:
Josh Broslin, Lili Taylor, Tamara Podemski, Tom Pelphrey, Imogen Poots, Lewis Pullman, Noah Reid, Shaun Sipos
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor