Lletres

Misteris misteriosos

Els àlbums, contes, llibres i còmics infantils poden tenir elements didàctics –darrerament amb una insistència potser excessiva en la gestió d’emocions i sentiments–, cosa que ja està bé, però hi ha un parell de gèneres que solen triomfar encara més: l’humor i el misteri. I si van junts, millor, com és el cas de la nova col·lecció de còmics en format llibre i tapa dura “Investigators”, protagonitzada per dos cocodrils, el Mango i el Brash.

Està molt bé que cada cop es publiqui més còmic en català i, també, més còmic infantil. Els codis narratius de les vinyetes i les bafarades de text són perfectament assumibles per a qualsevol lector un cop s’hi inicia. En aquesta ocasió, amb una trama amb molt d’humor i un doble cas a resoldre, relacionat amb una colla de científics i la desaparició del propietari d’un forn de pa i pastisseria. Serveix per presentar la parella protagonista, que també ho és de De cap al vàter, segon número de la col·lecció.

Un còmic detectivesc molt imaginatiu i gamberro que està triomfant als Estats Units.

Bruna la bruixa, amb un fons ecologista, també té algunes pàgines en format còmic, i les altres tres recomanacions aporten més secrets: sobre la memòria històrica, els tresors arqueològics d’Egipte i la filosofia barrejada amb uns misteris en què Cuca Canals no defuig parlar de la mort.

Investigators Agents amb moltes dents Autor: John Patrick Green Traducció: Enric Fontvila Editorial: Alfaguara Pàgines: 208 Preu: 11,35

Recomanacions a cau d’orella

Text: Pasqual Alapont Il·lustracions: Viv Campbell Editorial: Animallibres Pàgines: 56 Preu: 11,95 Bruna la bruixa i el secret de l’Encantada
L’estany de l’Encantada, on viu la dona d’aigua, s’està assecant per culpa de les obres d’un grup d’especuladors. A més, aquests s’han inventat una història de por sobre la bubota per espantar el veïnat i continuar amb el projecte. Això fa enfadar molt Bruna la bruixa i l’autèntica Encantada: com es pot utilitzar el nom dels éssers màgics per fer por! Una novel·la divertida, imaginativa i de fons ecologista.
Text: Anna Gasol i Teresa Blanch Il·lustracions: Dani Torrent Editorial: Animallibres Pàgines: 120 Preu: 9,20 El secret de les golfes
Estiu del 1954. La vigília de Sant Joan, l’Eulàlia i la Mariona arriben amb tren a la vila on viu l’àvia Josefina per passar-hi les vacances d’estiu. Allà es retroben amb la colla d’amics i coneixen un noi nou, l’Albert, fill del nou secretari dels jutjats. Un dia, tot jugant a casa de l’àvia, s’adonen que la porta de les golfes no està tancada amb clau. Què hi deu haver, allà dalt? Una novel·la infantil sobre la memòria històrica.
Text: Cuca Canals Traducció: Martina García Editorial: Edebé Pàgines: 152 Preu: 10,40 El cas curiós del pianista sense cap
Tercer títol de la col·lecció “Filo & Sofia”, en aquest cas narrat per Freddy Nietzsche, que quan té 6 anys es queda orfe de mare i, després, li segresten el pare i l’assassinen. El cas encara no s’ha resolt quan en Freddy rep un altre revés de la vida: el seu professor de piano i amic és decapitat. Per sort, ja forma part de l’Acadèmia (amb Marx, Descartes, Hipàtia, Confuci...) i no està sol per resoldre els crims.
Text: Jordi Ortiz Il·lustracions: Àfrica Fanlo Editorial: Clar Books Pàgines: 64 Preu: 18,50 Per què soc... egiptòleg?
La jove editorial Clar Books afegeix un nou títol a la col·lecció “Per què soc...?”, després de les professions de xef i de pastora. Els egiptòlegs sempre estan envoltats de misteri, tot i que aquesta professió o afició ja no és el que va ser a finals del segle XIX i inicis del XX. Ortiz s’ha basat en la vida real del professor d’egiptologia de la UAB, Josep Cervelló, des de la infantesa fins a l’actualitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor