Lletres

Una esperada segona part

Una mica a pilota passada de la nit de Tots Sants, ara colonitzada per la moda importada del Halloween, la secció d’avui està dedicada a la por en diferents formats i per a diferents edats.

Fa uns sis anys que Meritxell Martí –llicenciada en humanitats, titulada en música i professora d’Art, Cinema i Literatura a la UOC durant deu anys– i Xavier Salomó –diplomat en dibuix i il·lustració a l’Escola Massana– van publicar Un sopar de por. Com ells mateixos comenten, no podien saber quina recepció tindria l’obra, però “com una boira verda de pel·lícula de por, el llibre es va anar filtrant per sota les portes de milers de cases i, a poc a poc, s’ha convertit en un llibre de capçalera de moltes famílies”. Dit més clarament, han venut més de 60.000 exemplars a tot el món, un terç dels quals en català. Per això no és estrany que presentin una segona part que, a més, trenca amb el tòpic que “mai són bones”, perquè els divertits personatges i el joc amb les solapes mantenen el nivell creatiu del primer títol.

L’àlbum té lloc durant la Nit Mundial del Terror, quan es reuneixen en un lloc secret nou dels personatges més malvats que existeixen: la bruixa, el llop, el trol, la reina malvada, la mòmia, el mort vivent, el monstre dels mocs, el fantasma i un nen amb aspecte de follet del bosc. Per a l’ocasió, el famós xef Jean-Col Trinxat ha preparat el seu millor càtering.

A mitjanit arriba l’hora d’obrir els regals, cosa que podran fer els petits lectors aixecant una solapa en cada cas i descobrint les sorpreses que, amb molt d’humor, han ideat els autors.

Un llibre efectiu i ben elaborat amb un final de reivindicació a la fantasia i a la lectura.

Un regal de por Text: Meritxell Martí Il·lustració: Xavier Salomó Editorial: Flamboyant Pàgines: 40 Preu: 17,95

Recomanacions a cau d’orella

Text: Jacobo Feijóo Il·lustracions: Martín Rodríguez Traducció: Teresa Broseta Editorial: Animallibres Pàgines: 112 Preu: 11,95 Ullals. Misteri a Necròntia
Carmilla LeFanu és la influencer del moment: tot el món al·lucina amb la seva roba, però mai se li veu la cara perquè... és una vampiressa. Acompanyada del seu amic Lazlo i del porc vietnamita Chong Duy, s’enfrontarà a una aventura fantàstica per salvar una de les seves seguidores més fidels, víctima d’una singular maledicció. Novel·la il·lustrada.
Autor: Jose López Editorial: Cruïlla Pàgines: 158 Preu: 12,50 L’hora dels mosquits
L’autor sabadellenc proposa una història, alternant el 2008 i el 2018, en què el Nil, el David, el Guillem i la Mariona passen les vacances al mateix poble, a la vora d’un llac. L’estiu de quan tenen 12 anys decideixen posar en un caixa algun objecte important per a ells i enterrar-la. Al cap de deu anys, els quatre amics es retroben i arriba l’hora de desenterrar la caixa. El que havia de ser una excursió divertida per recordar els estius de la infantesa, es converteix en un malson terrorífic.
Autora: R.L. LaFevers Traducció: Anna Llisterri Editorial: Bambú Pàgines: 352 Preu: 11,90 Theodosia i la vara d’Osiris
Dotzenes de mòmies desaparegudes han anat a parar al Museu d’Antiguitats i Llegendes, i la policia sospita que el seu pare n’és responsable. Ara –en la segona de les seves quatre novel·les–, la Theodosia no tan sols ha d’evitar que l’enviïn a la presó, sinó que ha de tenir cura de mòmies no desitjades. I a sobre les Serps del Caos han tornat! Què poden haver planejat? Acció amb una ambientació molt britànica.
Autora: Flavia Z. Drago Traducció: Equip Baula Editorial: Baula Pàgines: 36 Preu: 14,90 Gustau, el fantasma tímid
En Gustau és un fantasma tímid que el que mes desitja es tenir amics. Per això convida un munt de monstres a la festa del Dia dels Morts. L’autora, amb unes il·lustracions fetes amb llapis de colors, sense l’acoloriment tradicional mexicà, però sí amb força calaveres, ofereix una història tendra amb somriures en comptes d’esgarips de terror. L’única por que cal superar és la de fer amics.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor