Lletres

El Nadal és per als autors emergents

El Sant Jordi de Nadal, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre, vol posar al descobert els autors emergents, que presentaran en primícia les seves primeres novel·les i que es trobaran amb els lectors

ÈXIT
“Amb una mitjana de 10.000 inscrits, ha esdevingut la cita literària més important i multitudinària de l’hivern”

Quan l’any ja cueja, al sector literari encara li queda una bona oportunitat per fer-se valer i enfortir-se gràcies al Sant Jordi de Nadal, la festa literària d’hivern que des de fa vuit anys té lloc al recinte de l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. S’hi aplegaran moltes cares conegudes de les lletres, però en l’edició d’enguany, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre, l’organització vol posar el focus en els autors emergents, que presentaran en primícia les seves primeres novel·les i podran prendre contacte amb els lectors.

El TRESC, que munta la cita literària, reuneix autors, editors, llibreters, crítics literaris i professionals del sector per interactuar amb els lectors i participar en xerrades, activitats i presentacions. “Seran dues jornades dedicades a la literatura en què petits i grans podran descobrir novetats literàries, assistir a presentacions de llibres i taules rodones, aconseguir la signatura dels seus autors preferits, participar en tallers infantils o gaudir de música en directe i de les millors propostes gastronòmiques en un ambient familiar i festiu”, assenyalen.

Entre les activitats que s’han muntat per donar a conèixer les noves promeses del sector literari, destaca la conversa entre Esteve Plantada i Pere Francesch Rom, Marta Pasqual i Josep Ortiz sobre les seves primeres novel·les: El silenci dels altres, El malaventurat Senyor Clauss i L’Artefacte. I dues taules rodones: una sobre nous talents, amb Marta Carnicero, Rosauro Varo i Laureano Debat, moderada per Jorge Carrión; i una altra dedicada a l’autoria jove, en la qual Mònica Socias conversarà amb Regina Rodríguez Sirvent i Arià Paco sobre les seves novel·les Les calces al sol i Covarda, vella, tan salvatge, respectivament. A la festa s’hi sumaran també alguns noms més consolidats, com els d’Espartac Peran, Ana Polo, Marc Giró, Martí Gironell, Carme Martí, Regina Rodríguez, Sebastià Portell, Jordi Brescó, Mariona Visa i Pilar Codony, entre d’altres.

En els dos dies del Sant Jordi de Nadal, a més de les signatures d’autors també es desplegarà un programa d’activitats per a tots els públics. Els més petits podran participar en tallers infantils i contacontes, com el de Pere Poll, l’amic més fidel dels nens, L’illa, El quadern del Paraulògic i El camí de la papallona. A l’escenari exterior es podran descobrir en directe els projectes musicals de Saüc en Flor, Gessamí Boada, Kokopelli i Arnau Vives. També s’han organitzat dos espectacles en homenatge a Gabriel Ferrater i Guillem Viladot, una col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes en el marc del centenari del naixement dels dos autors.

L’èxit de les edicions anteriors avala aquesta festa de les lletres: “Amb una mitjana de 10.000 inscrits, el Sant Jordi de Nadal s’ha consolidat com a referent dins del sector i ha esdevingut la cita literària més important i multitudinària de l’hivern”, afirmen.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor