Lletres

L’experiència del viatge

La secció d’avui està dedicada al viatge com a experiència vital. Ens solem moure per fites i motivacions finals, i això fa que, sovint, no gaudim del viatge, del trajecte, dels paisatges, de les persones, dels costums amb què ens anem trobant, per una falta d’atenció i, especialment, per un excés de velocitat.

El canadenc Carl Honoré és un referent del moviment slow (a poc a poc), potser perquè mentre investigava per al seu primer llibre, Elogi de la lentitud, li van posar una multa per excés de velocitat...

Kevin i Kristen Howdeshell són un matrimoni que treballa en equip en projectes diversos com ara revistes, packaging, samarretes i portades d’àlbums musicals, tot i que el que més els apassiona és il·lustrar llibres infantils.

Aquest àlbum de gran format i molt il·lustrat, amb alguns jocs de collage, ofereix informacions bàsiques i curioses, a més de consells, de fins a quaranta viatges a peu, amb bicicleta, amb tren o amb diveres embarcacions. Sempre sota la idea d’anar a poc a poc, ens podem traslladar a la ciutat rosada de Petra, seguir el Camí de Sant Jaume, navegar pel Nil, pels canals d’Amsterdam o pel mític Mississipí, seguir la Via Àpia que porta a Roma, fer un recorregut amb el Ferrocarril Transmongolià...

Viatjar sense pressa Text: Carl Honoré Il·lustració: Kevin i Kristen Howdeshell Traducció: Anna Llisterri Editorial: Flamboyant Pàgines: 104 Preu: 24,90

Recomanacions a cau d’orella

Autor: Subi Editorial: Baula Pàgines: 28 Preu: 12,95 El viatge
El viatge és una invitació de Joan Subirana Queralt, conegut com a Subi en el món de la il·lustració, que aquest cop és responsable de tot el projecte, amb què els primers lectors poden anar fins a països, llocs i mons de fantasia que formen part del llegat de la literatura universal. Amb textos breus –repetits en majúscules i minúscules– i escenes suggeridores, l’artista transporta els lectors, per exemple, al País de les Meravelles acompanyats de personatges com Robinson Crusoe i Tom Sawyer, entre molts d’altres.
Text: Anna Manso Il·lustracions: Marta Sevilla Editorial: Cruïlla Pàgines: 116 Preu: 9,20 L’Àlex i el Gandhi al Brasil
Manso va publicar entre 2009 i 2010 la col·lecció del nen Àlex i el seu gos Ghandi, formada pels títols: L’Àlex i el Ghandi a Moçambic, L’Àlex i el Ghandi al Brasil, L’Àlex i en Ghandi a l’Índia i L’Àlex i en Ghandi a l’Equador. Cruïlla n’ha reeditat els dos primers. Els pares de l’Àlex són uns empresaris d’èxit que sempre viatgen, i a ell el deixen aparcat en internats de luxe molt avorrits. I se n’escapa per viure aventures.
Autora: Davide Morosinotto Il·lustracions: Andrea Guerrieri Traducció: Aurora Ballester Editorial: Bambú Pàgines: 448 Preu: 12,90 La flor perduda del xaman de K
Interessant novel·la sobre la malaltia i la cerca d’una última esperança articulada a través de l’experiència del viatge. Perú, 1986. La Laila, filla d’un diplomàtic finès, està ingressada a la clínica neurològica de Lima i té poques possibilitats de sobreviure a la malaltia. Amb el seu amic El Rato anirà dels Andes a la selva amazònica buscant un possible remei, la Flor Perduda.
Autor: Magnus Weightman Traducció: Marta Salvadó Editorial: Baula Pàgines: 32 Preu: 15,50 Riu avall
Weightman ofereix un viatge al llarg d’un riu amb l’excusa que la Cori Conill ha perdut la seva anegueta de goma i puja a la barca amb els seus germans per mirar de trobar-la. Un àlbum de gran format amb dobles pàgines amb una mica de text i extensos paisatges plens de detalls i d’elements per cercar, sobretot l’anegueta de goma. Un viatge des del cim de les muntanyes fins a mar obert passant per boscos, granges, salts d’aigua i ports.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor