Lletres

Misteris i recerques

Entre els adults, un dels gèneres més llegits i vistos en sèries i pel·lícules és el policíac, el negre, el de misteri, el thriller. No tot és el mateix, però poseu-li el nom que us vagi millor per tancar-lo al mateix sac. Ara també triomfen els llibres i programes de ràdio i televisió sobre crims reals. Per què? Responent pel broc gros, perquè els enigmes ens estimulen, com la sensació de perill (en les ficcions les sentim a través d’altres, a les atraccions de fira en primera persona), el fet de posar la punta del nas al costat fosc de la ment humana, sentir-nos assassins o víctimes o policies salvadors. Col·laborar a resoldre misteris.

Avui us parlem d’alguns títols dedicats a detectius i misteris. Començant per Els detectius d’elefants, en què el britànic Ged Adamson narra la recerca de la mascota de l’Alan, un nen que treu a passejar... l’elefant. Tot i que sigui blau, no crec que tingui res a veure amb aquell grup crític amb la gestió de la directiva del Barça de fa anys...

L’Edie és una nena, amb barret de Sherlock Holmes i lupa, que es dedica a buscar... noves amistats. Per trobar-les, ofereix idees d’on poden buscar l’elefant de l’Alan i així van passant la tarda. A tot això, l’elefant sempre és present, perquè quan l’Alan li ha perdut la pista, el mamífer gegant havia aconseguit recuperar un globus amb què jugaven. Tot plegat, una història amable amb punts divertits i, és clar, final feliç.

Els detectius d’elefants Autor: Ged Adamson Traducció: Maria Bertran Editorial: Baula Pàgines: 32 Preu: 14,50

Recomanacions a cau d’orella

Autora: Katerina Gorelik Traducció: Marta Salvadó Editorial: Baula Pàgines: 36 Preu: 14,90 Detectiu Samsó
Katerina Gorelik, de qui Baula ja va publicar l’excel·lent i inquietant Mira per la finestra!, ofereix en aquesta ocasió un llibre més blanc, que juga, com tants d’altres, amb dobles pàgines carregades de personatges, espais i detalls en què cal anar trobant el que se’ns demana. En Samsó és el gos detectiu que fa de fil conductor i ens passeja per la ciutat, la xarxa de canonades, una cova, el mar, la platja, el bosc...
Autor: Kang Gyeong-su Traducció: Verónica Viñal Editorial: Duomo Pàgines: 320 Preu: 14,90 Nombre en clave: X
El cinema de Corea del Sud i sèries com El joc del calamar arriben cada cop amb més força a Occident. Doncs també cal fer lloc a novel·les gràfiques com la de Kang Gyeong-su, que ha estat un fenomen al seu país i que ara ja s’està escampant arreu. En aquest primer lliurament, coneixem Blu Kang, que té 11 anys i li agrada el rap i patinar amb skate. Tot canvia quan una agent secreta el recluta de manera accidental i han de passar a l’acció, amb humor i bon ritme.
Text: Jorn Lier Horst Traducció: Bente Teigen i Mónica Sainz Editorial: Duomo Pàgines: 192 Preu: 14,90 El misterio del reloj
Un altre fenomen de vendes són les novel·les de l’escandinau Jorn Lier Horst, que, com les dels adults, ofereixen trames amb elements foscos, de thriller, carregades de suspens. Han robat vint quilos d’or, joies i un valuós rellotge maltès en una de les joieries més grans d’Oslo. Els tres joves protagonistes, Cecilia, Leo, Une i el gos Egon, inicien una recerca trepidant i perillosa per atrapar els lladres i recuperar el botí, en especial el rellotge.
Text: Maria Menéndez-Ponte Il·lustracions: Claudia Ranucci Traducció: Josep Sampere Editorial: Cruïlla Pàgines: 320 Preu: 12,95 Abduïts
Aquest ja és el novè lliurament de la sèrie Cosins SA, unes novel·les ben narrades amb personatges realistes, dins la llibertat raonable amb què tota ficció ha de poder comptar. En aquest cas, Els Cosins descobreixen que l’Asunción, una veïna del poble, té poders, i que gent de tot arreu va a casa seva perquè els guareixi amb les seves mans. Però, com els ha aconseguit, aquests poders? Hi tenen alguna cosa a veure, els extraterrestres?
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor