Lletres

Una nova animalada

No és el primer cop que centrem el tema d’aquesta pàgina en els animals, perquè la literatura infantil en va plena. Ja des del grec clàssic Isop i el francès La Fontaine, del segle XVII, les històries relacionades amb els animals han servit per educar els més petits. Des de fa pocs anys, però, aquests llibres no només contenen històries moralitzants en què els animals es comporten com humans, sinó que actualment hi ha molts llibres que volen fer prendre consciència de la riquesa del món animal i de la cura que n’hem de tenir.

Ismael López Dobarganes (Sevilla, 1979) és un defensor dels animals i cofundador del Santuari Gaia, a Camprodon, un centre de veganisme i de rescat dels animals anomenats de granja que malviurien en altres bandes.

A El rescat d’en Samuel, amb il·lustracions d’Albert Arrayás (Barcelona, 1990), una vaca, mare del protagonista, ens explica la commovedora història d’en Samuel, un toro que actualment viu realment al Santuari Gaia. El dia que va néixer en Samuel, milers d’aus de diverses espècies, mides i colors van començar a volar en cercles a prop de la mare i el fill. Les vaques de la granja també van començar a bramar. El cant generalitzat era per anunciar i celebrar que acabava de néixer un animal especial, destinat a fer del món un lloc millor on tots hi puguem conviure.

Al final hi ha un annex amb fotografies del Samuel real i de tres companys, la Tina, el Pedro i el Valentí, a més de dades sobre els bovins. I també fotos i històries d’altres animals, com les ovelles Helena i Brisa, les gallines Irene i Yolanda i la poni Victòria.

El rescat d’en Samuel Text: I. López Dobarganes Il·lustració: Albert Arrayás Traducció: Núria Albesa Editorial: Duomo Pàgines: 32 Preu: 14,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor