Lletres

Recomanacions a cau d’orella

Autora: Amaia Arrazola Editorial: Flamboyant Pàgines: 40 Preu: 16 Simó
Amaia Arrazola, que viu a Barcelona des del 2010, narra amb poc text i unes magnífiques i llampants il·lustracions la història del camaleó Simó, que no és capaç de canviar al color que toca, com fan els de la seva espècie. Damunt un espai verd, ell es posa vermell; damunt un espai blau, es posa groc. Els molts animals amb qui es creua el convencen que deixi estar aquest detall i gaudeixi de la bellesa de la natura, sigui del color que sigui. Un cant a la tolerància i a la diferència.
Autora: Inna Anikeeva Traducció: Maria Bertran Editorial: Cruïlla Pàgines: 32 Preu: 13,95 El gran llibre per buscar animals
Aquest llibre té un sistema de pàgines desplegables per aconseguir làmines d’1 m d’amplada per 25 cm d’alçada, atapeïdes de dibuixos amb animals, de preguntes estimulants i de jocs de cerca, endevinalles, laberints, jeroglífics, jocs amb daus... En total són cinc grans paisatges: el bosc i la granja, el mar, el desert, la selva i el pol nord i el pol sud. A la part final hi ha les solucions de tots els reptes.
Text: Santiago Ginnobili Il·lustracions: Guido Ferro Traducció: Maria Lucchetti Editorial: Kalandraka Pàgines: 36 Preu: 16 En contínua evolució
En contínua evolució és un homenatge a Darwin, que va establir les bases del progrés científic plantejant dubtes, qüestionant les idees establertes i buscant noves respostes. En un to col·loquial, l’epistemòleg Ginnobili ens acosta al pensament darwinià i destaca la bellesa, complexitat i diversitat del món que habitem. L’original proposta estètica de Ferro combina imatges modernes amb altres d’inspirades en els antics llibres científics.
Text: Sandra Laboucaire Il·lustració: Vinciane Scheef Traducció: Gustau Raluy Editorial: Cruïlla Pàgines: 12 Preu: 12,95 Animals amb superpoders
Aquest llibre no seria del gust d’activistes com els del Santuari Gaia de l’article de dalt, perquè ens parla dels animals que fan coses per ajudar els humans, com els cavalls que serveixen per fer teràpia, els gossos de rescat i les rates cercamines. Però també hi surten molts altres animals al seu hàbitat natural i amb tot de curiositats. Conté solapes, pop-ups i elements mòbils.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor