Lletres

Gran Galmés

La secció d’avui és seriosa. Sempre ho és, pel que fa a les recomanacions, però avui els textos i continguts de la tria tenen un pes especial, cadascun per un motiu diferent, començant per l’àlbum La treva, un títol molt ben treballat.

Toni Galmés es mereix elogis per una història antibel·licista que, sense necessitar subratllats ni càrregues morals ensucrades, demostra com és d’estúpida la guerra, en especial quan és cos a cos, a les trinxeres; l’ambient triat, el 1914, durant la Primera Guerra Mundial; el format epistolar del noi protagonista que escriu a la mare; les agradables il·lustracions de línia clara; la maquetació amb molts espais blancs que permeten el contingut respi; les pàgines desplegables centrals; la trama que combina guerra, Nadal, futbol i amistat... Aclarim que el futbol no és en el format de la pel·lícula Evasió o victòria, amb rivalitat; al contrari, després d’iniciar converses, intercanvis de xocolata i cigarretes, juguen un partit durant la treva en un ambient de paradoxal germanor.

Toni Galmés (Manacor, 1983), llicenciat en Belles Arts i doctor en Història de l’Art, combina la il·lustració (i creació) infantil amb storyboards per a cinema i publicitat, la docència i les escenografies teatrals. També ha estat dibuixant d’algunes campanyes d’Òmnium Cultural, col·labora a la revista Cavall Fort i, entre els títols que ha il·lustrat, hi ha On és l’Estel·la? (Comanegra), que va aixecar polseguera quan el sindicat de la policia el va denunciar, un tema que va quedar en res.

La treva Autor: Toni Galmés Editorial: La Galera Pàgines: 64 Preu: 19 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor