Pantalla

En sèrie

QUAN ELS CORDÍCEPS MUTEN

Més de 10 milions de visualitzacions en els dos primers dies han convertit The last of us en la millor estrena d’HBO des de House of the Dragon. Aquesta història de terror zombi basada en un videojoc ha tornat a alegrar la vida als fans del gènere, orfes des del final de The walking dead. Era una estrena llargament esperada no només pels addictes al joc, sinó també per tots els seguidors de Pedro Pascal, l’actor de moda que també triomfa amb The Mandalorian, a Disney+. L’èxit de la sèrie era força esperat si tenim en compte que el videojoc en què es basa va guanyar més de 200 premis i va aconseguir que molta gent seguís la narrativa a internet en partides retransmeses per streaming, simplement per veure com s’anava desenvolupant la trama. A més, en la producció de la sèrie hi ha participat directament un dels desenvolupadors del joc, Neil Druckmann.

La sèrie comença amb una petita introducció en què veiem un programa televisiu de debats dels anys seixanta on un grup de científics parla sobre virus i bacteris potencialment perillosos per a la humanitat. Un d’ells explica que en realitat els organismes més preocupants són els fongs, que podrien mutar de manera desconeguda si canviessin dels condicions ambientals del planeta... per exemple amb un augment de temperatura. Aquest gran encert que té la sèrie, introduint elements aliens al videojoc per enriquir la trama, ha estat molt lloat tant pels seguidors com per la crítica. L’escena dels científics ens porta després a l’any 2003, en què, de sobte i per una mutació d’un fong anomenat cordíceps que afecta la farina, esclata una pandèmia mundial les víctimes de la qual es tornen caníbals. El protagonista, Joel, és un contractista d’obres que aconsegueix sobreviure i que trobem vint anys després vivint amargat en una zona de quarantena de Boston. La ciutat està controlada amb mà de ferro per una administració anomenada FEDRA, que s’enfronta a un grup de rebels coneguts com cuques de llum. Joel i la seva companya Tess, que es dediquen al contraban, queden atrapats enmig del conflicte entre els uns i els altres, i al final accepten l’encàrrec dels rebels d’endur-se a l’exterior una adolescent anomenada Ellie i entregar-la a un altre grup a canvi d’un camió. Però les coses es compliquen, i Joel i Ellie hauran de començar un llarg viatge. En aquesta sèrie de zombis, encara més que a The walking dead, els infectats són una peça important de la narració, però el que compta realment és la descripció de les relacions humanes i els conflictes entre els vius. En el seu èxit, també hi ha tingut molt a veure, sens dubte, el bon ull per al càsting, amb Pedro Pascal i la jove Bella Ramsey –que interpreta l’Ellie–, fent del tot creïble la connexió entre els seus personatges. Tots dos es van fer coneguts pels seus papers a Joc de trons, com a Oberyn Martell i Lyanna Mormont, respectivament, si bé no van arribar a compartir mai cap escena.

THE LAST OF US Plataforma: HBO Creadors: Craig Mazin, Neil Druckmann Actors: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Storm Reid
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor