Lletres

Amb poder

Avui us oferim una secció poderosa en què toquem temes relacionats amb poders diversos. Comencem amb l’àlbum Manual per a superherois, el segon manual de la sèrie il·lustrada per Mathias Sielfeld (Oyemathias), en aquest cas amb textos de David Aceituno. Mostren amb molt de sentit de l’humor, exhaustivitat i un ritme alt aquest atractiu món.

Es nota que Aceituno és superpoeta per la capacitat de síntesi. A més, és un melòman eclèctic i obre el llibre amb una cita adaptada de David Bowie: “Tots podem ser superherois per un dia.”

A base de textos breus i llistes de tota mena, Aceituno i Oyemathias van desgranant què és un superheroi, quines qualitats tenen, quins errors no poden cometre, els superpoders més importants, onze regles d’or per ser un bon superheroi, consells per passar desapercebut, com arribar allà on toca quan toca i amb estil, els vestits que solen dur, els animals amb superpoders, les superheroïnes, els supermalvats, l’origen dels superherois (clàssics i també en el cas dels còmics) i, finalment, una guia per convertir-nos en superherois, començant per dissenyar el nostre vestit i el nostre logotip.

Asseguren que per ser un superheroi no calen picades d’insecte, meteorits, experiments arriscats en un laboratori o l’exposició a raigs gamma. O no sempre. És cert que tenir la capacitat de ser invisible, moure coses amb la ment, volar, teletransportar-se, etcètera, hi ajuda, però hi ha trucs casolans que es poden aprendre, i aquest tàndem d’autors ho expliquen amb detall.

Manual per a superherois, per tant, mostra com convertir-se en superheroi des de totes les perspectives i respon a preguntes essencials per iniciar-se en aquest món acolorit. I fa passar una molt bona estona de lectura, que això també és poderós.

Manual per a espies, el títol anterior amb què es va iniciar la sèrie, va ser seleccionat com un dels Millors Llibres del 2022 per la New York Public Library.

Manual per a Super-herois Text: David Aceituno Il·lustració: Mathias Sielfeld Traducció: Gemma Brunat Editorial: Flamboyant Pàgines: 60 Preu: 19,90
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor