Pantalla

En sèrie

FORTES, PUNKS I AMB HIJAB

Filmin és, sens dubte, la plataforma en què trobar petites sèries que no són fàcils de veure a les grans plataformes i que demostren que al món de la televisió, encara que ho sembli per l’enormitat de catàlegs que hi ha disponibles en streaming, no està tot inventat. We are Lady Parts és una d’aquestes agradables sorpreses. Darrere de l’humor anglès més brètol, fa un retrat de la diversitat dins del món musulmà. Una diversitat que des de la nostra perspectiva queda amagada per clixés i prejudicis, però que en una ciutat com Londres vibra de manera imparable i enriquidora. La sèrie, que es va estrenar el 2021 a Channel 4, és una creació de Nida Manzoor, directora i escriptora britànica nascuda en una família musulmana d’origen pakistanès. El seu objectiu quan va escriure el guió era demostrar que més enllà dels matrimonis concertats i els crims d’honor existeix una altra realitat de dones musulmanes i feministes que no es veu reflectida a la televisió actual. Ella mateixa ha reconegut que la història que explica a la sèrie és una mica la seva.

Així, el seu alter ego és la protagonista, l’Amina (Anjana Vasan), una jove tranquil·la i somiadora que està enllestint el doctorat en bioquímica i que sent la pressió social, especialment de les seves amigues més tradicionals, per trobar un bon marit. En les seves hores lliures, l’Amina fa classes de guitarra a nens amb problemes, però no toca mai en públic perquè el seu entorn ho considera prohibit (les amistats, no els pares, que són molt més moderns que ella). L’indissimulat interès en un noi que es troba pel carrer fa que l’Amina es presenti a un càsting musical que ha organitzat la Saira, la líder del grup punk i feminista Lady Parts. Sense saber ben bé què fa, l’Amina s’acaba integrant en aquest divertit grup format per dones molt diferents però que tenen en comú la seva passió per la música i el fet de ser musulmanes i feministes. Són noies que volen conquerir els escenaris i que no dubten a cantar himnes com Voldemort sota el meu mocador i Bashir amb una bona barba per rebutjar el masclisme. La Saira (Sarah Kameela Impey) és la impulsiva vocalista que de dia treballa en una carnisseria i de nit deixa sortir tota la ràbia continguda cantant i tocant la guitarra rítmica. La baixista és la Bisma (Faith Omole), una mare negra feliçment casada que dibuixa còmics sobre dones que es tornen assassines quan tenen la regla. L’altra integrant és la bateria, l’Ayesha (Juliette Motamed), una conductora d’Uber que tot el que té d’alta ho té de malhumorada. I finalment hi ha la mànager, la misteriosa Montaz (Lucie Shorthouse), la més esbojarrada de totes, que no perd mai l’esperança en l’èxit grup. Malgrat les seves discrepàncies i baralles, aquestes quatre joves aconseguiran que l’Amina superi les seves inseguretats, posposi els maldecaps de buscar marit i deixi anar la seva passió per la música.

WE ARE LADY PARTS Plataforma: Filmin Creadora: Nina Manzoor Actors: Anjana Vasan, Sarah Kameela Impey, Faith Omole, Lucie Shorthouse, Juliette Motamed
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor