Llibres

L’ÀLBUM DE LA SETMANA

Potenciar la creativitat

No és estrany que un adult, mirant una obra abstracta, digui allò d’“el meu fill de cinc anys ho fa millor”. La ignorància és agosarada. També hi ha l’altre extrem, quan uns pares es pensen que tenen un geni perquè ha fet alguna cosa de manera admirable, com ara construir un palau inventat amb peces de Lego... Normalment no n’hi ha per excitar-se tant, però en qualsevol cas, el que és positiu és afavorir aquesta creativitat, donar-hi espai, materials, temps. Per tant, valorar en la justa mesura el que un fill, alumne, net o el que sigui ens mostra. I, si és el cas, més aviat passar-nos de lloança que de crítica, per constructiva que sigui.

Pere Perfecte, arquitecte és el tercer títol d’una col·lecció d’àlbums il·lustrats que se centren en la tendència CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) que s’aplica a l’educació primària. Perquè no cal potenciar només la creació artística, la tècnica també pot ser digna d’elogi.

El Pere protagonista té un esperit creatiu precoç i sorprenent: quan només tenia dos anys va construir una gran torre amb els bolquers bruts. A mesura que creixia les estructures eren més i més elaborades, gràcies a una perseverança i curiositat inesgotables. La senyoreta Romaní, però, menysté la seva habilitat i el Pere s’avorreix a l’escola... Fins que un dia d’excursió, la seva capacitat com a arquitecte salvarà els companys de classe. I la mestra.

Les il·lustracions de David Roberts combinen retolador, llapis de colors i retocs digitals, damunt d’extensos fons blancs o de quadrícula mil·limetrada. Els textos breus d’Andrea Beaty, amb força humor, són rimats, cosa que la traductora (Aurèlia Manils) manté a la perfecció.

Els dos llibres anteriors de la col·lecció són Ada Magnífica, científica i Rosa Pionera, enginyera. Les nenes protagonistes tenen una visió feminista, afegida a la científica. Fins i tot, la Rosa Pionera porta un mocador al cap com la Rosie, la icona nord-americana adoptada pel feminisme. Tant l’Ada com la Rosa han de ser tossudes per poder saciar la seva curiositat científica, com ho van haver de ser Marie Curie i la matemàtica Ada Lovelace, entre d’altres. Una bona col·lecció.

Pere Perfecte, arquitecte
Text
Andrea Beaty
Il·lustracions:
David Roberts
Traducció:
Aurèlia Manils
Editorial:
Beascoa
Pàgines:
48
Preu:
14,95 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor