Llibres

Món còsmic

De llibres infantils n’hi ha de moltes menes. Alguns són divertiment i prou. De vegades, se’ls menysté una mica, però que jo els defenso. I ho faig perquè n’hi ha d’altres que tenen un to poètic, tant de text com d’imatge, amb què es vol generar un ambient emotiu. I també n’hi ha que són educatius, o bé d’aprenentatge de colors, lletres, nombres, animals, formes, vehicles, etcètera, o bé de sentiments i comportaments. En la secció de sota, aquesta setmana hi ha un parell d’exemples d’aquest cas.

I, de vegades, alguns llibres miren de combinar-ho tot plegat, com és el cas de Galàxia Nimu. Descobrint nous mons, de Thaís Prat i Laura Martínez, que suma una proposta divertida, dinàmica i acolorida, amb temes pràctics, com ara retallar i muntar un coet, entre altres entreteniments, i amb un fons de reforç psicològic de cara a la superació d’adversitats.

Thaís Prat (Barcelona, 1977) és professora d’educació especial amb estudis de psicopedagogia, infermeria i un màster de nutrició i salut. La inquietud per compartir aprenentatges de vida aplicables més enllà de les aules l’ha impulsada a buscar estratègies per fomentar l’autonomia i la resiliència (la capacitat que tots tenim per adaptar-nos positivament davant de les situacions adverses). D’aquí neix aquest àlbum, un recurs per incentivar aquestes aptituds introduint el ritme de la poesia que, com el de la música, facilita el camí.

Laura Martínez (Barcelona, 1977) és una artista multidisciplinària i li agrada experimentar els processos d’impressió, estampació, il·lustració i serigrafia.

Totes dues autores, i amigues, van iniciar el projecte partint dels personatges creats per la Laura per oferir un viatge galàctic amb el Nimu, la Kata, el Coco i l’Olaf, amb qui es podrà aprendre a ser fort com un meteorit, brillant com una estrella, poderós com la lluna plena i gegant com l’univers. Un bon viatge per recórrer amb calma.

GALÀXIA NIMU Text: Thaís Prat Il·lustracions: Laura Martínez Editorial: Coco Books Pàgines: 128 Preu: 14,80

Recomanacions a cau d’orella

MI CAMITA Text: J.S. Pinillos Il·lustracions: Julen Rodríguez Editorial: Duomo Pàgines: 56 Preu: 13,90 euros Història que carrega d’esperit positiu el fet d’anar a dormir. Els autors personifiquen el llit de la protagonista, que ens explica com s’ho passa de bé amb el seu llitet, que la protegeix quan té malsons. Amb un llit així, ningú no pot tenir por de dormir sol.
EN LLUC ESTÀ GELÓS Text: Carmen Gil Il·lustracions: Julia Seal Editorial: Cruïlla Pàgines: 32 Preu: 8,95 euros Col·lecció de tres llibres, amb La rebequeria de la Lara i El Lluís no té por. Cadascun dels tres nens protagonitza un dels llibres amb què els autors mostren hàbits, comportaments i estats d’ànim com ara la tristor, la por, la gelosia, l’enuig...
EL LLIBRE DE LES ENDEVINALLES Selecció: Carme Alcoverro Il·lustracions: Carmen Queralt Editorial: Barcanova Pàgines: 128 Preu: 9,90 euros Les endevinalles són jocs d’enginy que ensinistren la intel·ligència i la fantasia, si davant la dificultat d’encertar se supera prou estona la temptació de mirar la solució. En aquest cas, 432, rimades i de tots els Països Catalans.
EL SANTO Text: Caterina Riba Il·lustracions: Dani Torrent Música: Laura Casaponsa Editorial: Cal·lígraf Pàgines: 44 Preu: 17 euros Lloable projecte a sis mans en què el text poètic, els personals dibuixos i la música, accessible a través d’un codi QR, s’embranquen en un diàleg que explora l’ambient enrarit d’un poble rural a través de la mirada d’un nen.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor