Còmics

Idees vigents

Henry David Thoreau va ser un humanista del segle XIX nascut als Estats Units que a més d’ajudar a passar els esclaus negres a zones abolicionistes es va dedicar a reflexionar sobre la persona humana i la natura. Ho va fer retirant-se a un bosc, on va construir una cabana al costat del llac Walden. El seu aprenentatge el va expressar en el llibre Walden o la vida al bosc. Teide presenta l’obra juntament amb una adaptació al còmic, feta per l’estudi Fènix, i amb tota una sèrie d’eines pedagògiques en forma de guia de lectura que ha fet Isidre Ferré i que permeten treballar el pensament de Thoreau i trobar correspondències entre les idees expressades i els problemes de la societat actual.

WALDEN O LA VIDA AL BOSCc Autor: Henry David Thoreau Adaptació: Antoni Garcia Llorca Editorial: Teide Preu: 10 euros

Altres ADAPTACIONS

LA GUERRA DE LOS MUNDOS Autor: Dobbs / Vicente Cifuentes Editorial: Norma Preu: 25 euros Adaptació d’un dels grans clàssics de la literatura de ciència-ficció de tots els temps, escrit per un dels autors fundacionals del gènere: H.G. Well. Aquest volum s’inclou en una col·lecció d’adaptacions de la seva obra.
ODISSEA Autor: Homer Adaptació: Antoni Garcia Llorca Editorial: Teide Preu: 10 euros L’Odissea, la guerra de Troia i tota la història del passat mític de la Mediterrània s’han adaptat al còmic. El text del relat literari d’Homer s’ha modificat per trobar un llenguatge que el faci entenedor a les noves generacions de lectors. Això sí, se n’ha conservat l’esperit original.
LA PROPOSTA

Adapta un conte

La proposta d’aquesta setmana és que adaptis un relat literari al gènere del còmic. Pots partir de qualsevol conte. Nosaltres et proposem un clàssic: Rapunzel. Amb les indicacions que t’hem donat en altres seccions de la Comiteca, intenta fer un guió en què puguis eliminar els aspectes anecdòtics i expressar la història principal.

Les adaptacions

Jaume Vidal

Hi ha diverses generacions de lectors que van conèixer clàssics d’aventures com Stevenson, Defoe, May, Twain, Melville, Verne i molts d’altres gràcies a la col·lecció Historias que va publicar l’editorial Bruguera en els anys seixanta. Va ser una manera amena i fàcil d’obrir-se a un món que molts infants desconeixien. Oferia la possibilitat de seguir el relat literari i també l’adaptació al còmic, la mateixa opció que ha pres Teide en la seva col·lecció Dual. Les adaptacions de la literatura al còmic són cada cop més freqüents, perquè a més de la divulgació de l’obra original obren amb la imatge unes finestres que tot i estar a l’obra literària aporten llum a altres matisos. Per als autors de les adaptacions representa un difícil repte, ja que han de fer l’esforç –si no seria una adaptació fallida– d’extreure l’essència fonamental del relat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor