Llibres

Benzina per llegir de gust

La llegenda assegura que els barcelonins Jaume Copons i Òscar Julve es van conèixer fa molts anys en una sala de professors, perquè tots dos feien classes en una escola, el primer de llengua i el segon de dibuix. Amb el pas del temps i de la vida, van perdre el contacte i, casualment, van coincidir anys més tard en una benzinera. A més d’omplir el dipòsit dels vehicles (sospito que el de Copons era una moto), van omplir el del motor creatiu en tàndem que els ha dut a publicar junts la sèrie Jo, Elvis Riboldi, que va tenir molt d’èxit, a més de projectes audiovisuals i títols com ara La Companyia del Balta i els de la col·lecció Pop-downs de l’editorial Combel.

Els autors defineixen No llegiré aquest llibre (19è Premi Llibreter) com “una novel·la gràfica dins una novel·la gràfica, que tracta el món dels llibres i de la lectura d’una manera intel·ligent, gamberra i divertida”. Doncs és ben bé això. Metaliteratura per obrir les portes a la lectura, per fer agafar ganes de llegir a partir de conèixer com es construeix una narració. En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra. Ho critica tot: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra... No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses. I comencen a reconstruir la història junts.

NO LLEGIRÉ AQUEST LLIBRE Text: Jaume Copons Il·lustracions: Òscar Julve Editorial: La Galera Pàgines: 200 Preu: 14,90 euros

Recomanacions a cau d’orella

NO OBRIS AQUEST LLIBRE! Text: Andy Lee Il·lustracions: Heath McKenzie Traducció: Núria Riera Editorial: Brúixola Pàgines: 32 Preu: 14 euros La idea d’aquest àlbum no és original. Fins i tot n’hi ha d’anteriors amb el mateix títol. Això no treu que la proposta de Lee sigui divertida, ja que juga amb la força de la curio- sitat, molt poderosa, i també amb la de buscar els límits.
PARAULOTES DE LES FINES Text: Pep Molist Il·lustracions: Òscar Julve Editorial: Andana Pàgines: 64 Preu: 9 euros Els prolífics Pep Molist i Òscar Julve (que avui repeteix en aquesta pàgina) ofereixen, a través del personatge de la Fina, l’explicació rimada de 33 termes com ara ganàpia, bleda, borinot, galifardeu, babau, titella, tarambana... Filologia il·lustrada.
LA CANDELA ESTÀ ENFADADA Text: Ricardo Alcántara Il·lustracions: Mercè López Editorial: Edebé Pàgines: 40 Preu: 8,95 euros Llibre per aprendre a gestionar i superar situacions i estats anímics de frustració. La Candela es revela contra l’entorn perquè està insatisfeta amb tot: només té 7 anys, només té mare, és baixeta... L’àvia l’ensenya a somriure.
T’HO DIRÉ CANTANT Text: Jordi Folck Il·lustracions: Leo Flores Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat Pàgines: 212 Preu: 14 euros Novel·la amb format de comèdia musical d’autoajuda. Per superar el trauma de la separació dels pares, el protagonista canta i recorda els bells estius a Finlàndia. Inclou partitures amb lletres de Folck i música d’altri.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor