Còmics

Justícia cega

Matt Murdock és un jove advocat que ha hagut de lluitar molt per dominar les lleis. Un accident el va deixar cec i, a més, va néixer a la Cuina de l’Infern, un barri amb un alt índex de criminalitat. Ara bé, el mateix accident que li va produir la ceguesa li va aportar una extrema sensibilitat a la resta de sentits que li permet moure’s com si tingués una visió perfecta. Aquestes qualitats les fa servir per lluitar contra la criminalitat sota el nom de Daredevil. On no pot arribar Matt Murdock als jutjats, hi arriba Daredevil amb mètodes més expeditius. Aquest personatge de la Marvel no ha estat dels més venuts, però el seu prestigi entre els lectors sempre ha impedit el tancament de la sèrie.

DAREDEVIL. La prisión viviente Autors: StanLee, Gene Colan Editorial: Panini Comics. Preu: 39,95 euros

Línies cinètiques

El cinema i el còmic van néixer simultàniament, però la falta de moviment de les vinyetes, entre altres suposades precarietats, va fer que a la historieta se l’anomenés “cinema dels pobres”. Una afirmació que aviat va quedar obsoleta. En primer lloc perquè són dos llenguatges diferents i, a més, les vinyetes sí que tenen moviment, que s’expressa gràcies al recurs gràfic de les línies cinètiques.

Les línies cinètiques solen ser de traç fi i descriuen el moviment que realitzen la persona, l’animal o l’objecte que protagonitza l’acció. Si es dibuixen diverses d’aquestes línies juntes se sol deixar en blanc l’espai que hi ha entre si per donar una opacitat que tendeix a la transparència. Les línies cinètiques també serveixen per expressar l’impacte entre dos cossos i simular l’efecte del vent. També és freqüent l’ús de les línies cinètiques quan es vol representar una explosió o l’efecte de disparar armes de foc. En tota mena d’historietes s’utilitzen les línies cinètiques, però les trobem sobretot en les planes d’acció i amb les històries protagonitzades per superherois.

LA PROPOSTA

Salta i corre

Ara que ja coneixes les línies cinètiques, dibuixa personatges o animals que saltin, corrin, llancin un pal o donin una puntada de peu a una pilota. Et pots ajudar de situacions similars que vegis en els còmics que tens a casa.

Altres lectures

Huérfanos de x Autor: Tom Taylor i Juan Cabal Editorial: Marvel / Panini Daken ha estat segrestat i el rastre porta al mateix lloc en què Lobezna va ser creada. L’espai no produeix gaire tranquil·litat i Lobezna haurà que solucionar enigmes i perills.
Naúfrago en la dimensión z Autor: Rick Remender, John Romita Jr. Editorial: Marvel / Panini Preu: 24,70 Els superherois solen mostra seguretat i claredat d’idees, però aquest cop trobarem al Capità Amèrica una mica desconcertat perquè es troba en un altra dimensió fora del seu món habitual.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor