Llibres

Perdut en la selva urbana

Leo Timmers (Bèlgica, 1970), com André Bouchard (el podeu veure en una de les fitxes de sota) i tants altres autors, sol treballar amb una il·lustració detallista i concreta en un fons blanc. Enfoca només allò que vol mostrar. En una obra anterior, Corb, també publicada per Animallibres, ja feia gala d’aquest personal estalvi creatiu i, per tant, interpretatiu. En aquella obra, un corb ben negre provava de canviar de color a base de pintura. Un canvi de color que també ho era de personalitat.

A Una casa per a en Tom (l’editorial no concreta qui ha traduït el poc text de l’obra), la història està centrada en un gat domèstic, en Tom, que es perd a la ciutat. Jugant amb una papallona amiga seva, la Vera, surt de casa per una finestra i va per les teulades fins que s’adona que s’ha perdut.

Tot i que intenta orientar-se, no és més que un gat domèstic que mai surt de casa, i no és capaç de tornar sol. Aleshores, observa les cases dels altres animals. N’hi ha de petites, com la del cargol, d’altes, de baixes...

Mira d’encaixar en alguna però fracassa. Quan no es trenca la branca on s’està, el cotxe sota el qual s’amaga arrenca de cop o la caseta de fusta resulta que ja està ocupada per un gos. Fins que arriba al clàssic racó amb cubells de deixalles, on ja viuen altres gats. Són aquests altres gats els que el duran fins al parc i, allà, entre desenes d’altres papallones, localitzarà l’amiga Vera i tots plegats tornaran cap a casa.

Una trama senzilla, amb moltes lectures complementàries, poc o molt didàctiques, que cada lector (o cada pare que acompanyi la lectura) dirigirà cap allà on més li agradi. Tot amb una tècnica artística molt destacable.

El gat mimat és durant unes hores un gat de carrer. Tot i això no li passa res que sigui tan greu com per haver de perdre cap de les set vides.

Una casa per a en Tom Text i il·lustracions: Leo Timmers Editorial: Animallibres Pàgines: 48 Preu: 15,95 euros

Recomanacions a cau d’orella

Els lleons no mengen pinso Text i il·lustracions: André Bouchard Traducció: Montse Molist Editorial: Baula Pàgines: 40 Preu: 10,50 euros Bon àlbum amb l’estil habitual de Bouchard, amb efectives il·lustracions en fons blanc. La història narra les vivències d’una nena que té de mascota un gran lleó. El gir final és del tot sorprenent en el nostre món tan políticament correcte.
Las increíbles aventuras de 10 calcetines fugitivos Text: Justyna Bednarek Il·lustracions: Daniel de Latour Traducció: Karolina Jaszecka Editorial: Duomo Pàgines: 160 Preu: 15,90 On van a parar els mitjons que la rentadora desaparella? Quatre del peu dret i sis de l’esquerre volten món i el canvien. Això explica aquest èxit internacional infantil.
L’Ésser sense veu Text: Susana Peix Il·lustracions: Cristina Zafra Editorial: Barcanova Pàgines: 64 Preu: 9 euros Llibre per ajudar a afrontar la sordesa. Al Roc li encantaven les històries que li explicava l’avi. La que més li agradava era la llegenda de l’Ésser sense veu. Però quan tenia 6 anys es va quedar sord... No sabia, però, que la sordesa el convertiria en un heroi!
Misteri a la muntanya Calavera Text: Elisenda Roca Il·lustracions: Jordi Vila Delclòs Editorial: Cruïlla Pàgines: 160 Preu: 8,50 euros Una nova aventura de la colla de Moltmort en què l’ambient de por és protagonista. La cuinera de la masia és una dona estranya que els diu que és una bruixa. Encuriosits, la segueixen i es perden entre la boira de la muntanya...
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor