Llibres

Màgia i literatura

A més del clàssic Harry Houdini, l’espectacular David Copperfield, el sempre accelerat Juan Tamariz, el divertit Mag Lari i el sorprenent i modern Mago Pop, ara podem afegir l’Elliot a una llista esgotadorament llarga de grans mags. Encara més, com a millor mag del món. O això ens explica a El millor mag del món Matt Edmondson, que debuta en el món literari amb aquest vistós projecte.

Nascut al Regne Unit el 1985, Edmondson és un presentador de ràdio i televisió apassionat per la màgia que s’ha buscat de còmplice l’il·lustrador, també britànic, Garry Parsons, que sí que té una àmplia experiència en el sector.

L’obra ens presenta un nen, l’Elliot, que vol ser mag com el seu rebesavi, l’Increïble Dextrini. Un dia l’Elliot descobreix que a casa seva hi ha una habitació secreta plena de llibres de màgia i decorats i trucs. La seva missió és trobar el mag que mereixi heretar la col·lecció del seu rebesavi. Així, seguint una mena de joc de pistes, coneixerà Madame Clari Vident, Bernat Esfumat, Bàrbara Cadabra, Carles Capista i el mag Tremendus i podrà aprendre trucs de màgia.

El lector també podrà aprendre fins a set trucs diferents que el llibre incorpora, en sobres disfressats d’objectes que contenen els elements necessaris. Trucs senzills, lògicament, però que demanen dedicar una estona a interpretar les instruccions i assajar tots els passos.

La història està ben trenada i és poc previsible, i les il·lustracions són divertides, adaptades i funcionals. Per tant, el resultat d’aquesta suma de màgia i literatura és molt recomanable. Abracadabra!

El millor mag del món Autora: Matt Edmondson Il·lustracions: Garry Parsons Traducció: Scheherezade Surià Editorial: La Galera Pàgines: 48 Preu: 21,50

Recomanacions a cau d’orella

Per què hi ha estrelles al cel? Llibre dels oficis curiosos Autor: Anna Obiols Il·lustracions: Subi Editorial: Animallibres Pàgines: 24 Preu: 15,95 Amb una versió de l’excusa del manuscrit trobat, l’autora ens ofereix una entrada a un univers imaginatiu, amb la flaire poètica dels contes clàssics, a través de professions com el pintafulles, el caçanúvols, l’atrapallums, l’ensinistradora de dracs...
ELS PIRATES DE L’ILLA CALAVERA Autor: Jonny Duddle Traducció: Marta Morros Editorial: Edicions del Pirata Pàgines: 40 Preu: 15,50 L’il·lustrador dels llibres de Harry Potter ens ofereix una continuació d’Els meus veïns pirates, tan divertit i acolorit com aquell títol. Quan la petita Matilda se’n va de vacances a l’illa Calavera amb els seus amics pirates, els altres pirates no es deixen enredar: ella no és una pirata!
Les nenes seran el que vulguin ser Autora: Raquel Díaz Reguera Traducció: Muntsa Fernàndez Editorial: Lumen Pàgines: 48 Preu: 14,50 Quatre amigues de 8 anys tenen grans plans per als seus futurs. La banda Nohoaconseguirasmai vol evitar que les nenes siguin lliures i felices. Sort que els ajuda el senyor Sivolspots. Àlbum poètic per fomentar l’autoestima i criticar les limitacions de la imaginació.
Un pèl a la sopa Text: Àlex Nogués Il·lustració: Guridi Editorial: Flamboyant Pàgines: 44 Preu: 14,90 Breu història del tot surrealista en què una nena veu un pèl a la seva sopa de verdures. La mare, però, hi té una mosca, al plat. I el pare, un petit barret. De sota el barret apareix un homenet que amb el pèl pesca la mosca i marxa. Guridi ho il·lustra amb una sàvia i elogiable simplicitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor