Articles

El racó dels saberuts

Per què tenen punxes els cactus

Text: Lluís Llort Il·lustració: Sergi Càmara

Per què la bandera del final d’una cursa de cotxes o de motos és de quadres?

Principalment perquè és una bandera vistosa encara que els colors (blanc i negre) no siguin estridents. Actualment, si més no en Fórmula 1, és més aviat una tradició perquè els pilots estan en contacte per ràdio amb els tècnics dels seus boxs i no els cal veure la bandera per saber si la cursa s’ha acabat. Les que encara són útils són les banderes de colors que alerten de perills o penalitzacions.

Per què tenen punxes, els cactus?

Els cactus són unes plantes amb la capacitat de viure en climes molt secs i àrids. Sense les punxes serien l’objectiu de tota mena d’animals assedegats que voldrien beure el líquid de la seva polpa i que, per arribar-hi, els haurien de fer miques. Les garoines, al mar, i els eriçons, a la terra, són animals que utilitzen el mateix sistema de defensa: les punxes.

Per què treuen la llengua, els gossos?

Normalment ho fan quan tenen calor, o després de córrer, perquè així afavoreixen que se’ls evapori la saliva i això els refresca. També la poden treure per llepar, cosa que els agrada molt i que per a ells és una mostra de simpatia.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor