Llibres

La calma del bosc nevat

Hi ha artistes de tota mena que esdevenen garantia. Una pel·lícula amb tal actriu o amb tal director. Un disc de tal grup. Una exposició de tal escultora. Una novel·la de tal escriptor. Un àlbum il·lustrat per Zuzanna Celej...

Nascuda a Polònia el 1982, Celej fa molts anys que viu a Catalunya. De fet, és llicenciada en belles arts per la Universitat de Barcelona i en il·lustració per l’Escola de Disseny i Art Llotja de Barcelona. S’ha especialitzat en il·lustració, fotografia artística i gravat. Ha il·lustrat més de quaranta llibres, faceta que compagina amb projectes de pintura mural i exposicions. A més, com altres bons il·lustradors, imparteix cursos i tallers d’arts plàstiques.

Ara presenta L’avi os té un secret, amb els textos poètics i breus de Pedro Mañas (Madrid, 1981), que acumula diversos premis de poesia i també de literatura infantil.

El bosc d’aquest àlbum metafòric és un escenari nevat. L’avi os s’ha despertat de la hibernació amb el rau-rau d’un neguit: no és capaç de recordar on ha amagat un secret. No hi és entre les branques, ni al cau, ni tampoc al llac… i la seva inseguretat fa que se senti petit i indefens enmig de la blancor impertorbable del bosc nevat.

Celej aplica una tècnica diferent a la que és més habitual en ella. Llapis de colors i aquarel·la, sí, però amb l’afegit de textures aconseguides amb capes de paper, com fa l’artista Linda Toigo, i una diversitat de plans i enquadraments que accentuen el dinamisme del relat.

L’AVI OS TÉ UN SECRET Text: Pedro Mañas Il·lustracions: Zuzanna Celej Traducció: David Nel·lo Editorial: Kalandraka Pàgines: 40 Preu: 15
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor