Made in Catalonia

L’art de Gaudí, a mà

El taller de ceràmica SOT aboca tot el seu talent a la restauració del patrimoni modernista i a la decoració de ceràmiques i articles de regal

La petjada de Gaudí és present a Barcelona. Una influència modernista admirada. En la restauració d’aquest patrimoni arquitectònic hi té molt a veure el taller de ceràmica SOT. La baixada de les cascades de Montjuïc; la fabricació de balustrades per a l’edifici de la Llotja de Mar i la biblioteca Joan Oliva i Milà; les rajoles vermelles esmaltades del Museu de Maricel de Sitges i de la Casa Golferichs; les peces de la balconada i les rajoles del Palau Güell, o la Font del Drac i el Pavelló Consergeria del Park Güell... Són alguns dels seus projectes. De fet, són els restauradors oficials de l’emblemàtic parc. Aquest taller artesà treballa a mà tota una línia d’inspiració modernista, amb reproduccions de la Casa Batlló, el banc del Park Güell o el drac. També fabriquen articles de regal i de decoració en ceràmica, una línia de regal personalitzat, que s’elabora per comanda i per a congressos. La seva trajectòria els ha permès obtenir el distintiu PAQ (producte artesà qualificat) de la Generalitat. Ja són gairebé 35 anys al cor del barri de Gràcia. Manel Diestre, que té la distinció de Mestre Artesà ceramista atorgada pel Departament d’Empresa i Coneixement, i Joaquim Toribio van fundar el taller, un projecte al qual es va incorporar Jordi Salvador. Graduats en arts plàstiques, especialitzats en ceràmica i procediments escultòrics i experts en química ceràmica, van obtenir el primer premi en el concurs de foment i estudi de les belles arts i disseny d’Expohogar. Una de les seves feines més destacades ha estat la restauració del Palau Güell i dels pavellons Sant Salvador, Santa Polònia i Sant Jordi del Recinte Modernista de Sant Pau, entre d’altres.

Preu drac peça mitjana: 32 euros

www.ceramicasot.com

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor