Megaencreuats

Megaencreuats de Nadal. 1

IMPRIMEIX-LOS

HORITZONTALS

1. La mateixa ració de mel que de mató.

2. Substitut fraudulent de les llebres.

3. D’aquí a quatre dies serà l’única dèria del nen Jesús.

4. No ho dubteu pas, la més tramposa. L’entrecuix, la darrera cabriola d’un saltimbanqui.

5. Sensació a cau d’orella. Pastor famolenc camí de Betlem.

6. La cara amarga del vermut de Nadal. Exhibicions de balls de bastons fora de casa.

7. Entra en dansa a cops d’espasa.

8. Tot terreny, tot trinxat. Formatgeria típica de Borriana.

9. Revolta a Brunei per culpa de l’ivori. A la nit no es toquen.

10. Comencen a fer la murga. La relació entre la massa i el volum d’un terrible dentista.

11. Suc de cascall en defensa d’una mort fina. Ungles carregades de mala bava.

12. No surt del seu niuet ni per menjar arròs a la cassola. Una flor a la sandàlia. Magistrats i comissaris les tenen al mateix lloc.

13. Prou tossuda com per estar-se al pessebre de Santa Llúcia fins a la Candelera. A tocar dels marrans. Quan s’alça al galliner la dels punks comença a estar mig pansida.

14. S’ajunten per fer floritures. Jurista amb aires de Mahoma. L’última de l’abecedari.

15. No tant de l’oli com del vinagre. Disfressa de capellà de poble.

16. La Santa del Montseny. Confinats en espera d’un grapat de dinerons. Àvia que fa babarotes.

17. Fer la multiplicació dels galls i les gallines. Pujadeta entre Sant Julià de Vilatorta i Vic. Desig de venjança.

18. Si pot ser amb tomàquet, millor que millor. Accessos a les regions més íntimes. A favor de deixar el Puigmal a l’altura del Tibidabo.

19. Ve tot just després del vint-i-cinc de desembre (3 p.). Al voltant de les anques amb molt de nervi. Bomba que fa córrer la sang.

20. Verge santíssima, el 25 de març va quedar prenyada! Edifici buit a l’entrada de l’Eixample. De la mateixa manera que uns pirotècnics. El més llampant de les ciències ornitològiques.

21. Plaça del ram dels firaires. Detector d’ones que viatgen a 330 m/s.

22. Els camells que trafiquen hi solen anar a parar. Fregadís que acabarà provocant una despesa. Gran premi sobre rodes.

23. Entren als orinals i queden d’allò més originals. Medalla per la falta d’higiene. És un sant, el 21 de desembre celebra la desintegració dels àtoms. Adob que el pagès utilitza en la intimitat.

24. La cara oculta de la comèdia. Cadena passada per aigua. Sense cap mena d’interrupció. Ve de corcoll.

25. Radiació més o menys inofensiva al nivell del mar. Carregat de quars en petites dosis. Amb molt de gust, lleugerament gratinats. Gaudirem sense manies.

26. Si agafa la grip es torna blau i babau. Partidària absoluta de l’abús d’autoritat. Divisió durant un tripijoc taurí. Pobre Ilona, sembla un xicot. Senyoret addicte al te.

27. El sacrifici de no marxar després del Cant de la Sibil·la, (3 p.). Profecies embolicades de soca-rel. Farcits de proteïnes a la cuina del rovelló.

28. Dilapidar sense apedregar ningú. El miracle del rostit de Sant Esteve. Fibretes de campanya.

29. El Petit Príncep ho té claríssim, l’enemic número 1 dels planetes petits. Si no fa catúfols almenys en té cura. Carrer del Call i rodalies.

30. Closca de musclo. Homenots com una casa de pagès. Surt al camp a repartir i contribueix a deixar en Platini estabornit. Un principi nefast, però un final solemne.

31. Com un cuc amb aires de papallona. Són de Palamós i tenen la tendència de fer-se dir “sí, senyor”. Tan ferits com vulgueu, però no han vessat ni una gota de sang. Curset enrevessat d’italià antic.

32. Igual, igual, com una ametlla. Fer del dia nit i de la nit foscúria. Embolicar-se de mala manera. Com qui no hi veu.

33. Un senyor amb pantalons curts. Xerric-xerrac camí de l’església. El sisè graó d’una escala. Solidaritat amb els pobles indoeuropeus. Relligar la paperassa.

34. Parc erigit a major gaudi del senyor Eusebi. Donar penyora a cop de targeta. Quin tros de gallec, és ignorant en teologia. Entonar l’“oh benvinguts passeu passeu” en clau política. Es buida fent-la petar, paraula.

35. Plat combinat amb la carn d’olla. Un sofà, dues butaques i tres jugadors de cartes. De cara a un mercat de segona. Surt del brou per caure a les plates (3 p.).

36. Beuratge poc excitant.

37. És de manual, s’esdevé una vegada cada 365 dies.

38. Ni Queralbs, ni Pardines, però un poble de pessebre. Bon cop de falç.

39. Molt bona, Camaron, així m’agrada! Pitonissa cantant a Santa Maria del Mar Bonet.

40. La base del sistema capitalista. Comerç de preus desorbitats.

VERTICALS

1. Naixement d’una estrella.

2. Galledes buides.

3. Comprimit de taronja valenciana.

4. Entra a Jerusalem per la porta del darrere. En el temps de dir un avemaria.

5. La típica queixa. Una letona després de perdre 1.000 quilos. Els budells d’un buldog.

6. Fa pam i no fa pipa. Lliguen molt bé amb la botifarra dels pastorets És molt viril, adultera l’almesc.

7. Escorça de figuera. Document nacional sense identitat. Estrena sabates. Puja, baixa, i deixa mal sabor. Passerell al volant.

8. Sense vicis dolents camí de l’Annapurna. Fregada durant l’any de la picor. Al marge de la carretera.

9. La malícia no és cosa de l’Alícia. Ens du d’un lloc a l’altre, és un mal amic. S’alternen per vomitar amb la boca oberta. Una manera de remenar la llengua. Pollegó inferior del Pedraforca.

10. Centre de floricultura. Tram alt del Francolí. Reputació coberta de glòria. La dels ous acostuma a ser la gallina. Vulgar i corrent a Sóller i Montuïri.

11. Desgràcia en cos i ànima. Les cordes vocals d’en Manelic Pous. En tres paraules, escoltar, advertir, considerar. Pengim-penjam, allà sota una penya, i mig mort de fred.

12. Portal de Betlem. La part més artística del reciclatge. Botiga de mala mort. Engarjolat a vista d’ocell. El doctor de les calipàndries. No sabem si tindrà tanta paciència, però fa molt bona parella amb aquella mula.

13. Cap problema, una punteta de silicona. Ecs, ecs, el resultat de canviar la pesseta. Esgarrifós de mena. La terra promesa. Quin paperàs, Audrey Tautou! Coincidències entre Hèlsinki i Castelldefels.

14. Assortiment nadalenc de cava, neules i torró. L’essència del futbol. Si no és dolça tal vegada tindrà regust de xoriço. Per als barrufets tenen tot un altre sentit. Soltera per conviccions. Fora de joc. La cara més possessiva d’en Timoteu.

15. Ales de mussol. Cremar-se les celles a fi de bé. Té la pressió alta. Fer-se rebre amb els braços oberts. Tal qual, un terrible aliat. Cor catedralici.

16. Moltes batalletes i un sol propòsit. Quan arriba Nadal remuga per partida doble. Té fama de ser de poble. Surt de l’estómac a través d’uns recargolaments tràgics. Número 1 a Silverstone. Veïna de la Porta de Brandenburg de tota la vida.

17. Ciència avesada a la màniga ampla. Un gran desig, si més no en aquestes dates (2 p.). No està mal vist que visqui a costa d’un munt d’obreres. L’any 1985 se’n va anar al cim de l’Everest a fumar un Ducados (2 p.). Un parell de mitges cerilles.

18. Plantegen la trama. Associacions de veïns. Mal per mal, millor que sigui general. Jugar a fet darrere l’armari. Té uns bons padrins. Pell de barrabàs.

19. Tenir ous és tot el que se li demana. Industrials ullerosos de Lleida. Vi més nivell del compte. La novel·la dels megalòmans. Desfilada cap al ball de disfresses. Còdol arrodonit els dies de tempesta. Arrogant després d’haver fet el cim.

20. Prendre part de la partida. Se’ns fa una muntanya. Reactor amb ales. Càlcul diferencial. Societats en defensa del whisky escocès. Si es fot a córrer ho sabrà tothom. Quin pal, hem anat a parar a la Cerdanya!

21. Primera sessió d’acupuntura. Posar la pell i la samarra. De fora vingueren i de casa el tragueren. Prefix que ve de Roma. Carregats d’anions i cations. Llegir sense fer volta.

22. El camí més llarg entre dos bars. Segon de matemàtiques. Fa molta feina, però no pot treballar sola. Tirar terra al damunt. Ja n’hem parlat, el veritable caganer de tots els pessebres (2 p.). Cabeça d’alls. Déu d’estar per casa.

23. Mitja dotzena de peces de transistor. Acomodat al fons de la mar salada. Tan hipòcrites que han fet història. Benvolgut Ramon Llull.

24. Un tallet de pastís. És alt, ben plantat, i surt de l’armari. Trobada familiar que sempre acaba a cops de bastó. Pots d’aigua bullent.

25. Espina de rap. Estampa i rodolí a favor del meu padrí. El perímetre dividit pel diàmetre. Nafrats per culpa d’un terrabastall lacustre. 99 calamars a la romana.

26. Tot apunta que hi quedarem embarrancats. Les aigües de Ripoll. Compàs de música. Norma periòdica de fecunditat.

27. El bon cor d’un enterramorts. Branqueta penjada a les portes de Nadal. Una escaladora. Com un ou en forma de castanya.

28. En Bartomeu no la té. Ni teva, ni seva, ni d’en Woody Allen. No és peix, és una burla.

29. Una punteta de julivert. Millor a la vinya que a la gran ciutat. Tercer signe del zodíac.

30. Els sogres la perden per definició. Pollastre de Nadal amb veu de falset.

31. 25 cèntims del segle passat.

32. Fora de perill al bell mig de Pamplona.

33. Se’n va a la francesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor