Opinió

OPINIÓ

Benvinguda, República!

Necessitem un periodisme de valors, un periodisme rigorós que contrasti les informacions i que s’aproximi al mite de l’objectivitat

En l’era de les xarxes socials, els missatges curts i la immediatesa informativa sintetitzada en els mitjans digitals que condicionen la nostra vida, és una gran notícia que aparegui una nova oferta en paper que setmanalment ens permeti llegir tranquil·lament. L’any 2018, aquesta és una opció valenta i per això cal començar felicitant el grup de periodistes que posa en marxa La República, perquè la seva confiança en el producte de ben segur conferirà un valor afegit a l’oferta comunicativa del nostre país.

Necessitem un periodisme de valors, un periodisme rigorós que contrasti les informacions i que s’aproximi al mite de l’objectivitat. El necessitem perquè el moment mediàtic que estem vivint suposa una greu regressió a èpoques i situacions molt fosques en què la mentida, la manipulació i la construcció de relats inventats, ara coneguts com a postveritat, o bé fake news, són el pa de cada dia.

Fa poc més d’un mes que vaig ser escollit president de l’AMI. El context polític en què entomo aquest càrrec és totalment excepcional, amb els nostres dirigents polítics i socials, per qui voldria tenir un record ben emotiu, a la presó o a l’exili: Carles Puigdemont, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Dolors Bassa, Meritxell Serret, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Marta Rovira i Anna Gabriel. Tenim la legitimitat democràtica per defensar el nostre projecte polític i totes les persones que pateixen l’embat de la repressió. El nostre principal objectiu és que tornin ben aviat a casa.

Cal que ens ajudeu a deixar constància i a explicar tants cops com faci falta la situació de repressió que vivim i que també afecta els alcaldes i alcaldesses, els mestres, els artistes, els periodistes, els pallassos, els bombers... una repressió que no té límit i que pot afectar tothom. Per això, des dels ajuntaments de l’AMI, farem les accions que calgui per explicar al món les mentides i manipulacions que volen associar a un moviment pacífic i cívic, però també ferm i constant.

L’AMI continua caminant, sense por, cap a la independència. Una independència que ara fa set anys, quan fundàvem l’entitat, pensàvem que era l’única manera de preservar la llengua, la cultura i la nostra manera de fer i de ser. Pensàvem, sobretot, que era la forma de dotar-nos d’un estat que ens possibilités fer millors polítiques socials, econòmiques, sanitàries, energètiques, educatives, mediambientals... per als veïns i veïnes dels pobles i ciutats, la nostra veritable raó de ser.

Avui sabem que la independència en forma de República Catalana és també l’única via que tenim per garantir els drets civils i polítics, els drets més fonamentals. En definitiva, per garantir la democràcia i la llibertat. Una llibertat per la qual no existeixen prou barreres i que més d’hora que tard trobarà la manera d’inundar-ho tot.

Visca Catalunya lliure!

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor