Comentari del dia

EDITORIAL

DITORIAL

Del país que tenim al país que volem

Ser republicà és treballar amb rigor però sense manies. Amb responsabilitat però sense por. Volem ser una eina de debat per a un país en construcció

Catalunya no és, encara, cap república. Però la Catalunya republicana existeix. És una realitat objectiva des de l’1 d’octubre del 2017, quan més de dos milions de ciutadans i ciutadanes van apostar legítimament per un nou estatus polític per al país. Una voluntat suficient que, si calien més proves de legitimitat, va ser ratificada de manera majoritària en unes eleccions un cop més i sense cap ombra d’il·legalitat constitucional el 21 de desembre passat. El Parlament sorgit de les urnes imposades per l’Estat espanyol és republicà.

La Catalunya republicana és una aposta d’organització política però, sobretot, és fruit d’una mentalitat oberta i d’una llarga i rica tradició cívica i cultural que té en la voluntat popular, en la lliure expressió de les idees i en la convivència pacífica els seus pilars fonamentals. I, naturalment, el rebuig a una monarquia que no només és una institució caduca per definició, sinó que, avui i aquí, a Catalunya, representa i defensa exactament el contrari dels preceptes republicans. Som conscients que el país està vivint un dels moments més perillosos de la seva història, amb ciutadans honestos empresonats o exiliats per donar veu a la ciutadania. Venim a ajudar a tombar aquesta injustícia.

És en aquest entorn sociològic que neix La República. Una eina de debat sobre un país en construcció. Una publicació que pretén reforçar la normalització del republicanisme com a marc de referència i ajudar a construir i consolidar espais de sobirania mediàtica. Volem mirar aquesta terra posant accent especial en la intensa actualitat política. Del país que tenim al país que volem. Però també potenciarem continguts relacionats amb disciplines que tenen a veure amb àmbits tan diversos com la cultura, la ciència, la gent jove, l’oci, la salut, l’ensenyament i l’entreteniment. Ser republicà és una manera d’exercir la curiositat en tots els àmbits, insaciablement. Ser republicà és treballar amb rigor però sense manies. Amb responsabilitat però sense por. Aquesta és l’aposta que fem, amb un equip de persones bregades en el periodisme de carrer, i amb l’imprescindible suport d’uns lectors i subscriptors que seran el nervi que haurà de mantenir viva la publicació.

Amb La República neix la primera capçalera de la Catalunya republicana, per cronologia i per vocació. Som republicans, com la majoria de vosaltres. Passeu i llegiu-nos.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.