Comentari del dia

Fer fora Mariano Rajoy

Com s’han de posicionar els partits independentistes davant la moció de censura presentada pel PSOE?

  • VÍDEO: Fer fora Rajoy. Pere Bosch

La moció de censura a Mariano Rajoy ha generat un dilema per als partits independentistes. Un dilema que respon perfectament a la frase “el més semblant a un espanyol d’esquerres és un espanyol de dretes”, atribuïda a Josep Pla. Podríem matisar-la per evitar interpretacions malicioses i acotar-la a la política, afirmant que el més semblant a un polític espanyol d’esquerres és un polític espanyol de dretes.

Si introduïm, a més, la variable Catalunya, aquesta afirmació és irrefutable. El PSOE, el PP i Cs fa temps que han decidit cantar l’“a por ellos” a tres veus, mentre que el quart partit espanyol desafina intentant improvisar una altra tonada sense semblar que s’allunya de la centralitat hispànica.

Amb aquest panorama, és clar que votar a favor de la moció de censura i donar suport a Pedro Sánchez és picar ferro fred. Ni els independentistes aconseguiran res, ni el PSOE desitja rebre el seu suport. No es pot negociar res, ni esperar res a canvi, ni aplicar la teoria del mal menor. Perquè avui dia tots els mals que venen de Madrid són majors.

Ara bé, la qüestió és que aquesta setmana es presenta l’oportunitat de fer fora Rajoy. I podent expulsar el culpable màxim del 155 i el capitost de l’organització corrupta popular, com també diria Josep Pla, val més que ens deixem de collonades.

No arreglarem pas res fent plegar Rajoy, però almenys ens traurem un pes de sobre.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.