Comentari del dia

‘Antes corrupta que rota’

Rodríguez Ibarra va recordar ahir el lema històric de l’Estat espanyol, que vol mantenir la unitat costi el que costi

  • VÍDEO: Les declaracions de Rodríguez Ibarra. Carles Ribera

“No estoy haciendo la guerra contra Franco para que nos retoñe en Barcelona un separatismo estúpido y pueblerino. De ninguna manera. Estoy haciendo la guerra por España y para España. Por su grandeza y para su grandeza. Se equivocan gravemente los que otra cosa supongan. No hay más que una nación: ¡España! No se puede consentir esta sorda y persistente campaña separatista, y tiene que ser cortada de raíz.”

Aquesta citació, que si fos de Quim Torra seria qualificada com a mínim de supremacista, va ser escrita pel president del govern de la República Juan Negrín el 1938. És una mostra de la visió uniformista de la política espanyola sigui quina sigui la seva adscripció ideològica.

Aquesta setmana, per exemple, Negrín s’ha reencarnat en la figura de l’inefable Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que ara feia temps que no treia el nas pels mitjans i que com sempre que obre la boca ens aporta una alenada fresca de voluntat conciliadora i germanor. L’expresident d’Extremadura va dir ahir en una entrevista: “L’independentisme em preocupa molt més que el que hagi robat el PP.” I es va quedar tan ample.

Aquesta és l’Espanya que ens estima. Aquesta és l’Espanya que hem d’estimar si no volem ser qualificats de supremacistes.

Antes roja que rota”, deia el líder de la dreta José Calvo Sotelo durant la República espanyola.

Vuitanta anys després, la cosa ha anat a pitjor i el lema vindria a ser antes corrupta que rota.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.