Opinió

El feixisme, se’l combat

El fenomen de l’extrema dreta en aquest país fa anys que existeix; de fet, mai no ha desaparegut. I s’estén per tots els Països Catalans. Recordem les agressions que, durant anys, s’han viscut al País Valencià i les Illes de forma sistemàtica.

La tardor passada, tenim documentades més de 140 actuacions violentes. Però més preocupant és el creixement de les darreres setmanes. Recordem Canet, Vic, Nou Barris i Manresa. Impunitat policial i judicial. Cap prevenció per part dels Mossos. Cap actuació per part del conseller Buch, que, a sobre, nega el problema, tot blanquejant el feixisme.

I mireu que només cal passejar per Twitter i seguir Jordi Borràs per entendre que hi ha una xarxa organitzada formada per ultres, activistes d’extrema dreta, militants de Cs, membres d’associacions espanyolistes i cossos policials. Les seves principals funcions són fomentar l’estratègia de tensió contra l’independentisme i la repressió contra els seus activistes i eliminar dels carrers la simbologia republicana i per la llibertat dels presos polítics. Tot avalat, encoratjat i normalitzat per la irresponsable Inés Arrimadas i els seus sequaços taronges.

No és casual. L’extrema dreta és una eina més de la repressió de l’Estat, un tentacle del Kraken de les clavegueres, al costat dels tentacles mediàtic, polític, judicial i policial. Un engranatge perfecte per governar-nos a través de la por i la repressió, enlloc de la democràcia, el diàleg i el dret d’autodeterminació dels pobles. Estil franquista.

Les agressions no són lluita entre bàndols; és violència organitzada i impune al servei del règim. Són operacions d’Estat contra la dissidència. Tenen a veure amb la defensa de drets socials, culturals, econòmics i polítics. Això no va de groc ni de creus, va de fer caure el règim corrupte, racista, dictatorial i misogin del 78. Va d’organitzar-nos. Si el govern no actua, traieu-li targeta roja i antifeixista. Que respongui la gent. Sense por, sense violència, però dempeus sempre. El feixisme, se’l combat, o avança. Guillem Agulló en la memòria sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor