Opinió

Inventari

Era el 26 d’octubre del 2015, la Carme enfila compromisos i desitjos en la sessió de constitució de l’onzena legislatura. Ha estat escollida presidenta del Parlament i es compromet amb la llibertat d’expressió dels diputats i a facilitar que ho puguin fer “de manera equànime i justa”. Es compromet amb la sobirania del Parlament, amb la voluntat de servei especialment als qui més ho necessiten i amb la democràcia.

I demana respecte als diputats en l’exercici dels seus drets polítics, per molta contundència amb què es defensessin les diverses posicions. No en va obtenir gaire, de respecte, ella, de determinades figures polítiques. No en va obtenir gens, de respecte, a les funcions atorgades pel reglament del Parlament a la mesa i a la presidència; ni als drets fonamentals universals dels diputats a la participació política, a l’opinió lliure, a la llibertat d’expressió i a la inviolabilitat en el seu exercici.

Avui, hi he pensat un cop més mentre repassava mentalment la mirada, el gest, el cabell enrossit de la Carme, el vestit lleuger, la bossa negra de roba amb les pertinences bàsiques per passar el dia fora de la cel·la, les abraçades que li he pogut tornar a fer aquesta tarda. Les seves explicacions del dia a dia privada de llibertat, de la seva anàlisi del que passa al país i al seu entorn.

Sona Inventari de Pau Alabajos a El celobert d’ICat FM quan enfilo l’últim tram del camí de tornada de la presó de Mas Enric, al Catllar, avui dimecres 8 d’agost. Em ressona al cap com ens instava a tots els diputats aquell 26 d’octubre del 2015 que “no siguem esclaus del passat, siguem creadors de futur”: el passat que ens esclavitzaria és el dels retrets, el tàctic, la rancúnia per tanta venjança i arbitrarietat. El que ens allibera i els ha d’alliberar mentre estan sotmesos a una presó provisional venjativa, dura i sense sentit és el passat de l’exercici pacífic i democràtic del dret d’autodeterminació i l’exercici constructiu de crear futur sense prescindir dels presos polítics i de la seva visió de la societat, de crear futur reivindicant-los i respectant-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor