Opinió

Avions de paper groc

Aquests avions tenen la mateixa violència que els veïns de Sant Esteve de les Roures

D’entre els milers de papers que s’estan utilitzant amb tot el que fa referència al procés sobiranista català, els més perillosos, segons els totxos que componen els informes de la Guàrdia Civil, són aquells amb què el 2 de octubre del 2017 es van construir avions per fer-los volar al davant de la comissaria de la via Laietana de Barcelona. Així es descriu en un informe policial, en què es parla d’aquests avions com a part de la violència emprada contra els furgons dels agents per centenars de joves que es van plantar allà per cridar i manifestar el seu rebuig a les violentes càrregues policials exercides durant el dia anterior per part dels agents contra la població civil pacífica. Concretament, és un atestat que forma part del dossier de la causa oberta contra els dirigents independentistes.

Aquests avions tenen la mateixa violència que la que es va emprar en aquell maleït poble d’on els agents van haver de fugir perquè els independentistes es van posar terriblement agressius: Sant Esteve de les Roures. Busqueu-lo al mapa, a veure si el trobeu. És un poble al qual tinc una estima especial, perquè m’hi van dedicar un carrer. Són terribles, aquests independentistes violents. La seva violència és tan real com el poble al qual fa referència la Guàrdia Civil en un altre dels seus informes, el paper del qual es podria haver estalviat.

De paper era “the nota”, aquella missiva tan falsa com injusta que avisava els Mossos d’Esquadra de part de la CIA... d’un atemptat evitable. Després ni nota de la CIA ni res semblant. Però es va estirar fins a intentar fer notícia de la destrucció de papers (entre els quals se suposava que hi havia la nota) com si tanta mentida pogués volar feliçment sense caure en picat.

Potser amb els papers, milers i milers, emprats en tot el que ha succeït des de l’estiu del 2017, podríem haver fet milions d’avions. Violents avions, és clar. Amb les denúncies per terrorisme contra l’Adri i la Tamara, amb els processaments dels presos i exiliats, amb cada acusació falsa als professors, amb els comunicats mèdics de nas trencat que mai ho van arribar a estar, i amb els de nas de pallasso amb odi inclòs, així com el mapa de Sant Esteve... I pintar-los de groc, perquè així serien més violents encara. I llançar-los per tot Espanya. Per veure si amb aquesta acció de violència desperten les consciències. Avions grocs que demanin democràcia, respecte, pau i diàleg. 

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor