Opinió

25 de novembre

Aquesta setmana sortia un informe demolidor de l’Hospital Clínic que anunciava l’atenció de més d’una dona cada dia per agressió sexual. La majoria, d’entre 18 i 25 anys. Un terç sota submissió química. Més del doble de casos que el 2005, tot i que es redueix el percentatge de denúncies, malgrat que un terç coneix l’agressor. Potser perquè la manada judicial tampoc ens ajuda, els absol, ens condemna per no resistir-nos prou. Una supervivent cada dia en només un hospital. Aquesta és la magnitud de la tragèdia.

Set-centes cinquanta-set agressions sexuals, dues violacions diàries. Si s’hi inclouen les denúncies per abusos, cinc al dia. Al teu carrer, al teu barri, a prop teu. La veïna, l’amiga, la filla. Les violències quotidianes que patim, però, no sempre són visibles. Convivim amb el menyspreu, l’insult i el judici, que són germen del feminicidi. Estem alarmades i indignades. N’estem fins als ovaris. Tenim por, cada nit en tornar a casa soles. Com cada 25 de novembre, sortirem massivament al carrer. És una guerra i la guanyarem.

No som vostres, ni de ningú. Exigim el dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides, perquè les volem dignes. Ens forceu i amenaceu. No hauríem d’assajar d’amagat maneres de dir que no, que no volem, cada vegada que insistiu. Només sí és sí. Diàleg i consens en privat per a la unitat d’acció sexual. L’altre, pensar sempre en l’altre. Recíprocament.

Homes. Calleu, informeu-vos i repenseu-vos. No necessitem les vostres brometes. No us volem solidaris des del fal·locentrisme. No reproduïu tòpic rere tòpic per justificar comportaments indignes. No sigueu mai més feministes de discurs i agressors de festa i a casa. No som les vostres nenes. No provoquem. No ens provoqueu. Ni feixistes, ni masclistes, ni racistes. Il·legalitzem-los a tots. Ni histèriques, ni mal follades, ni culpables. Assassinades. Volem que vosaltres també us rebel·leu contra tot un sistema. Mentrestant, buscarem el nostre espai de confort i seguretat, entre nosaltres, les dones, per organitzar la resistència i, sí, posar fi al patriarcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor