Opinió

Sempre han estat aquí

Vox fa ostentació sense escrúpols de l’odi contra les dones

Després de fer veure que el pacte per la mesa del Parlament d’Andalusia entre PP i Cs era possible sense que Vox hi tingués res a veure, ara el partit ultra amenaça els flamants triomfadors de bloquejar-los la investidura si no es deroga la llei de violència de gènere perquè no protegeix la dona i persegueix l’home només per ser-ho, en paraules textuals.

Quines coses té la vida que, mentre Abascal branda un dels seus principals hits, el de misogin, l’Audiència de Navarra decideix mantenir en llibertat provisional els cinc membres de la manada, condemnats pel Tribunal Superior de Justícia a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove de 18 anys als Sanfermines del 2016, perquè no hi ha risc de fuga ni de reiteració delictiva; en el fons, “buenos chavales”.

Una i altra notícia tenen un mateix denominador comú: el masclisme està instal·lat a la nostra societat i no sols no marxa, sinó que troba mecanismes per articular-se amb orgull i reivindicar-se sense vergonya ni complexos. Vox parla de lleis d’ideologia de gènere i els magistrats d’un tribunal descriuen amb tota mena de detalls una violació i la deixen en abús perquè la víctima no hi va posar prou resistència.

No sé quantes de les 400.000 persones que van votar Vox a Andalusia són dones, però no es pot dir que el seu candidat, Francisco Serrano, exjutge condemnat per prevaricació per alterar un calendari de visites a favor del pare en una parella divorciada i ariet de les demandes contra les suposades denúncies falses, no exhibís, ja durant la campanya electoral, la seva misogínia.

Vox ostenta sense escrúpols l’odi contra les dones. Els altres partits haurien d’estendre un cordó sanitari contra els plantejaments d’extrema dreta, en tots els terrenys, però, especialment, en les lleis que protegeixen la dona. El masclisme sempre ha estat instal·lat en la política, no n’ha marxat mai. No l’ostenten només aquests dotze escons, això ja ho sabem. Ara bé, si la resta de partits polítics no són capaços de marcar distàncies amb posicionaments que atempten contra la igualtat de drets i la llibertat seran còmplices de la normalització d’un discurs que és fals i és inadmissible.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor