Opinió

Somiatruites

Com Luther King, hi ha moltes persones que veuen possible fer realitat el somni

Aquest dimarts dia 15 se celebra el dia de Martin Luther King i coincideix que el líder negre hauria fet 90 anys. En aquesta data es busca recordar i reivindicar el seu llegat polític, que és més vigent que mai, no només als Estats Units, sinó també a la resta del món. De fet, hi ha parts del seu famós discurs Tinc un somni que es poden extrapolar a la situació que viu Catalunya. Un discurs que proposa una lluita no violenta pels drets civils més elementals de justícia, pau i llibertat. Una proposta que entronca amb l’ideal d’una societat fonamentada en els valors de la igualtat i la fraternitat, amb ple reconeixement de les llibertats individuals d’una comunitat que exigeix justícia de manera pacífica. Inspirat pels ideals humanistes de germanor i d’igualtat que l’aparten de l’esperit de revenja cap a l’altre amb voluntat de diàleg i de saber, sobretot, que t’assisteix la raó i el seny. Un discurs revestit de perseverança i d’obstinació, de constància i de determinació per aconseguir l’objectiu que recorda als de l’altra banda que no descansaran en aquesta lluita que està desequilibrada, però que al mateix temps adverteix als seus que cal evitar cometre actes injustos en el procés per obtenir el lloc que per dret els correspon. Els commina a no buscar satisfer la set de llibertat bevent de la copa de l’amargor, l’odi i la rancúnia. Els convida a conduir la lluita pel camí de la dignitat i la disciplina. Els demana que no es poden permetre que la protesta creativa degeneri en violència física.

La llarga lluita pacífica ha d’acabar amb un reconeixement explícit i sincer a una societat que només aspira a dos valors fonamentals de qualsevol ésser humà: a ser fidels als ideals de llibertat i d’igualtat, un binomi que perquè funcioni s’ha de greixar amb una gran dosi de justícia. 

Com Luther King, hi ha moltes persones que veuen possible fer realitat el somni. Per continuar somniant, però, cal no deixar mai de tocar de peus a terra. Així no perdrem mai de vista la realitat i la perspectiva dels que ens continuen veient com uns somiatruites.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor