Opinió

Espanya perd els papers

Els fets de dimecres mostren que a l’Estat el tema se li ha escapat de les mans

Les detencions de dimecres passat a Girona són l’evidència que a l’Estat espanyol la situació se li ha escapat de les mans. Setze persones detingudes: per sorpresa, algunes d’elles assaltades en ple carrer i a plena llum del dia. Sense avisar, sense ordre judicial. És a dir, de manera absolutament il·legal.

Era necessari aquest sarau per informar les persones que van ser detingudes que les acusen d’un delicte de desordres públics? Hi ha alguna necessitat de saltar-se les normes, de no enviar una citació com s’ha de fer?

No hi ha cap raó que justifiqui l’enrenou de dimecres, tret que algun comandament de la policia estigui perdent els papers (mai més ben dit) i estigui actuant de manera absolutament irregular i se senti totalment impune per ordenar que vagin detenint la gent pel carrer com si fossin perillosos delinqüents (assassins, terroristes). Fins i tot van arribar a detenir un fotoperiodista que el dia dels fets imputats estava treballant, com s’ha pogut demostrar. Entre els detinguts, també hi havia alcaldes, concretament el de Verges i el de Celrà.

Després de tot el sarau armat per la policia, els van prendre declaració i els van informar que seran avisats per comparèixer al jutjat. Sens dubte, tractant-se de persones perfectament identificables, amb domicili, feina i en alguns casos, a més, fàcilment recognoscibles perquè són persones públiques, les detencions no es poden justificar.

Hem de donar les gràcies a la brigada provincial d’informació de Barcelona, que és la que treballa per a tot Catalunya. Són més coneguts com “la policia secreta”, i en alguns casos han ocupat titulars, com quan un dels seus membres va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs, en ple carrer i al crit de “Viva España” (sense que hagi estat sancionat per aquest fet). Ells han estat els responsables de l’operatiu, així com de les injustificades detencions. Sense ordre judicial i actuant de manera desmesurada i desproporcionada. I els paguem entre tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor