Opinió

Mentides i cintes de vídeo

Ja és curiós que el govern espanyol, per a qui el conflicte amb Catalunya és un “problema interior”, hagi triat com a banderer de la seva causa, a l’interior del seu estat, el ministre d’Afers Exteriors, que desmenteix amb fets el que afirma amb paraules. García Margallo, Dastis i Borrell s’han dedicat a reivindicar Gibraltar perquè torni a Espanya i a fer propaganda, pagada entre tots els catalans i els que no en són, per impedir que Catalunya se’n vagi i no vulgui tornar, com Gibraltar. El pes econòmic de Catalunya és tan gran que, sumat a l’orgull nacional ferit de l’estat que un dia fou imperi on mai no es ponia el sol, han de mentir sense manies per oposar-se a la independència. I ho fan, amb tota la barra, a la BBC i on convingui.

Hi han tornat ara amb un vídeo insòlit en qualsevol democràcia, defensant, precisament, que Espanya és una democràcia, fet impensable amb Alemanya, Suècia o la Gran Bretanya com a protagonistes, països als quals no els cal cap vídeo per fer creïble allò que tothom ja sap. Richard Gere, partidari de la independència del Tibet, i amb parella espanyola, diu que Espanya és una gran democràcia. Quin ridícul més provincià! Una científica i un cuiner xerren de diversitat i d’inclusió, i asseguren que a l’Estat espanyol es parlen diverses llengües i que hi ha diferents cultures.

Mala peça al teler deu tenir Espanya quan ha de recórrer a famosos per intentar convèncer algú d’allò que no és. Perquè Espanya no inclou, sinó que assimila, homogeneïtza i destrueix la diversitat, perquè hi és incompatible. Les llengües diverses ja hem vist el tractament que han merescut al Tribunal Suprem en els primers dies del judici: hi han brillat per la seva absència. És clar que si tenim en compte que una de les xarxes de wifi del Suprem du l’inclusiu, divers i democràtic nom d’“a por ellos”, ja queda clar quina mena de democràcia és Espanya i quina imparcialitat cal esperar dels seus tribunals.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor